Εορτή της Μητέρας της Εκκλησίας

Εορτή της Μητέρας της Εκκλησίας

Δημοσιεύθηκε το Διάταγμα της Ρωμαϊκής Συνόδου για τη Θεία Λατρεία κα την τάξη των Μυστηρίων που ορίζει την «εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας Μητέρας της Εκκλησίας τη Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή».

Στην εφαρμογή της απόφασης του Πάπα Φραγκίσκου με το διάταγμα της 11ης Φεβρουαρίου 2018, 160ης επετείου  της πρώτης εμφανίσεως της Παναγίας στη Λούρδη, η Ρωμαϊκή Σύνοδος για τη Θεία Λατρεία  και την τάξη των Μυστηρίων,  κατέγραψε στο εορτολόγιο  την εορτή ης Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας Μητέρας της Εκκλησίας  στο  γενικό Εορτολόγιο της Καθολικής Εκκλησία του Ρωμαϊκού Τυπικού.

Η εορτή αυτή δίνει ιδιαίτερη σημασία  στο Μυστήριο  της πνευματικής μητρότητας της Παναγίας, η οποία από την αναμονή του Αγίου Πνεύματος μέχρι την ημέρα της Πεντηκοστής, δεν  έπαυσε να φροντίζει μητρικά  την Εκκλησία που πορεύεται μέσα στο χρόνο.

Η εορτή αυτή  θα είναι υποχρεωτική  για όλη την Εκκλησία του Ρωμαϊκού τυπικού. Με αυτή την εορτή, ο Πάπας Φραγκίσκος προτρέπει «την ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση της μητρότητας  της Εκκλησίας, που επεκτείνεται στους Ποιμένες, τους μοναχούς, μοναχές  και τους πιστούς,  ως επίσης και στη γνήσια  ευλάβεια προς την Θεοτόκο.

«Είθε αυτή η ευλάβεια να διευκολύνει  την αύξηση της έννοιας της μητρότητας της Εκκλησίας».

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου