Εορτή Αγίου Σεββαστιανού

Εορτή Αγίου Σεββαστιανού

Την Παρασκευή 20-01-2017 εορτάστηκε και στην Νάξο, η μνήμη του Αγίου Σεββατιανού με πανηγυρική θεία λειτουργία.

Το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης της Νάξου, γέμισε από ευλαβείς πιστούς του Αγίου.

Ο εφημέριος στο κήρυγμά του αφενός αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου και αφετέρου προσπάθησε να εξηγήσει το βαρύτερο νόημα του μαρτυρικού του θανάτου και την εφαρμογή του στην καθημερινή μας ζωή.

Δείχνοντας λοιπόν την εικόνα του Αγίου ο οποίος δεμένος ξεψύχησε μαρτυρικά δεχόμενος τα βέλη των στρατιωτών, προέτρεψε λοιπόν τους πιστούς να μην αποτελούν, εκούσια ή ακούσια την αιτία ώστε με τις

πράξεις τους η ακόμη και με τα λόγια τους να μετατρέπονται σε φαρμακερά βέλη προς το συνάνθρωπο μας.

Διότι μην ξεχνάμε ότι όλοι ανεξαιρέτως είμαστε παιδιά του ίδιου Πατέρα και παρά τις διαφορετικότητες μας και τις ιδιαιτερότητες μας είμαστε αποδεκτές τις ίδιας Πατρικής αγάπης.

Είθε λοιπόν ο Άγιος Σεβαστιανός, ο οποίος τόσο γενναία υπερασπίστηκε την πίστη προς τον Χριστό να αποτελεί συνεχώς αγαπητό και περίλαμπρο προστάτη μας και να ενισχύσει αδιαλείπτως στην ψυχή μας την αγία πίστη.

Είθε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του και ελπίζοντας στη θεία χάρη να αγωνιζόμαστε με θέρμη και καρτερία ενάντια στους εχθρούς της ψυχής και του σώματος.

Φωτογραφίες. Ρεμούνδος Ιερώνυμος 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ANGELUS, Κυριακής 14ης Αυγούστου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή,14 Αυγούστου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της σημερινής Θείας Λειτουργίας υπάρχει μια

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου