Εορτή Αγίου Σεββαστιανού

Εορτή Αγίου Σεββαστιανού

Την Παρασκευή 20-01-2017 εορτάστηκε και στην Νάξο, η μνήμη του Αγίου Σεββατιανού με πανηγυρική θεία λειτουργία.

Το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης της Νάξου, γέμισε από ευλαβείς πιστούς του Αγίου.

Ο εφημέριος στο κήρυγμά του αφενός αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου και αφετέρου προσπάθησε να εξηγήσει το βαρύτερο νόημα του μαρτυρικού του θανάτου και την εφαρμογή του στην καθημερινή μας ζωή.

Δείχνοντας λοιπόν την εικόνα του Αγίου ο οποίος δεμένος ξεψύχησε μαρτυρικά δεχόμενος τα βέλη των στρατιωτών, προέτρεψε λοιπόν τους πιστούς να μην αποτελούν, εκούσια ή ακούσια την αιτία ώστε με τις

πράξεις τους η ακόμη και με τα λόγια τους να μετατρέπονται σε φαρμακερά βέλη προς το συνάνθρωπο μας.

Διότι μην ξεχνάμε ότι όλοι ανεξαιρέτως είμαστε παιδιά του ίδιου Πατέρα και παρά τις διαφορετικότητες μας και τις ιδιαιτερότητες μας είμαστε αποδεκτές τις ίδιας Πατρικής αγάπης.

Είθε λοιπόν ο Άγιος Σεβαστιανός, ο οποίος τόσο γενναία υπερασπίστηκε την πίστη προς τον Χριστό να αποτελεί συνεχώς αγαπητό και περίλαμπρο προστάτη μας και να ενισχύσει αδιαλείπτως στην ψυχή μας την αγία πίστη.

Είθε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του και ελπίζοντας στη θεία χάρη να αγωνιζόμαστε με θέρμη και καρτερία ενάντια στους εχθρούς της ψυχής και του σώματος.

Φωτογραφίες. Ρεμούνδος Ιερώνυμος 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου