Εντοπίστηκαν 50 μετανάστες σε Σαμοθράκη και Μυτιλήνη

Εντοπίστηκαν 50 μετανάστες σε Σαμοθράκη και Μυτιλήνη

Το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε 25 μετανάστες που βρίσκονταν σε λέμβο, στον θαλάσσιο χώρο της Σαμοθράκης – Άλλοι 25 εντοπίστηκαν σε ακτή, στην περιοχή Γαβαθά της Μυτιλήνης

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 25 αλλοδαπών, στον θαλάσσιο χώρο της Σαμοθράκης, προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Λακκώματος στη Σαμοθράκη, λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προχώρησε στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων στη λέμβο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Εντοπίστηκαν 25 μετανάστες και στη Μυτιλήνη

Στον εντοπισμό 25 αλλοδαπών προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σιγρίου, στην περιοχή Γαβαθά της Μυτιλήνης,οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής.

Επιπλέον, εντοπίστηκε μεταξύ αυτών και ο 26χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου, που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου