ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: Τα παιδιά του κατηχητικού μαγειρεύουν

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: Τα παιδιά του κατηχητικού μαγειρεύουν

Μια καινούργια ευχάριστη και ταυτόχρονα χορταστική δραστηριότητα έλαβε  χώρα στην ενοριακή μας αίθουσα με πρωταγωνιστές τα παιδιά του κατηχητικού.

Με το πέρας, λοιπόν, του μαθήματος της κατήχησης και κατά την ώρα της ψυχαγωγικής απασχόλησής τους τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία, εμπνευσμένα από ένα αντίστοιχο τηλεπαιχνίδι, να δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες. Αποφασίστηκε, λοιπόν, η παραγωγή σπιτικής πίτσας. Η ιδέα αυτή των παιδιών άρχισε αμέσως να παίρνει σάρκα και οστά κι έτσι καθιερώθηκε το Caté-Chef (Caté από την λέξη Catéchisme που σημαίνει κατήχηση και την λέξη chef)

Επιλέχτηκαν οι δύο αρχηγοί των ομάδων, η Μελίνα και ο Ιωσήφ και το ραντεβού ανανεώθηκε για το μετέπειτα Σάββατο πρωί 8 Δεκεμβρίου. Τότε, λοιπόν, οι δύο αρχηγοί συνοδευόμενοι από τις κατηχήτριες και τον εφημέριο επισκέφτηκαν κεντρικό υπερκατάστημα ώστε να επιλέξουν και να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα υλικά για τις ομάδες τους.

Τα παιδιά διάλεξαν ό,τι ακριβώς επιθυμούσαν και ό,τι είχαν συμβουλευτεί από τις μητέρες τους πως είναι απαραίτητο για την προετοιμασία της πίτσας, αφού όπως μας διαβεβαίωσαν και οι ίδιες ο ενθουσιασμός καθ’ όλη την εβδομάδα ήταν τόσο μεγάλος ώστε διαρκώς τις ρωτούσαν για τις λεπτομέρειες παρασκευής του φαγητού αυτού.

Αφού, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αγοράς των πρώτων υλών και καθοδόν προς το Κάστρο, ο εφημέριος και οι κατηχήτριες επεφύλασσαν στους δύο αρχηγούς μια έκπληξη. Τα οδήγησαν σε ένα πρωτότυπο κατάστημα ξύλινων ομαδικών και παιδαγωγικών παιχνιδιών και τα παρότρυναν να διαλέξουν μόνα τους τα παιχνίδια που τους αρέσουν περισσότερο που θα αποτελούσαν το έπαθλο της απογευματινής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Και έφτασε το απόγευμα. Αφού ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη ώρα της κατήχησης επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου που εκείνη την ημέρα πανηγύριζε. Εκεί απήγγειλαν το Άγιο Ροδάριο κρατώντας στα χεράκια τους τις κορονέτες και τιμώντας με αυτό τον τρόπο την Ουράνια Μητέρα τους που τα υποδέχτηκε με τη σειρά της με ανοιχτή αγκαλιά και απέραντη αγάπη, όπως ακριβώς την παρουσιάζει η Εικόνα του τέμπλου της Εκκλησίας της Καπέλας.

Επέστρεψαν στην ενοριακή αίθουσα και ξεκίνησε η διαδικασία του Caté-Chef. Όταν όλα φόρεσαν τη λευκή ποδιά του καταξιωμένου μάγειρα οι δύο αρχηγοί προέβησαν στη συγκρότηση των ομάδων τους επιλέγοντας τα μέλη που θα τις απαρτίζουν. Στη συνέχεια διάλεξαν τα απαραίτητα υλικά και ξεκίνησε η διαδικασία «στησίματος» του φαγητού.

Ο ενθουσιασμός τους ήταν απερίγραπτος. Όλα ήξεραν να διαχειρίζονται τα υλικά τους και με γρήγορες κινήσεις τέλειωναν τη μία πίτσα μετά την άλλη ενώ μερικές φορές ξέκλεβαν λίγο τυρί ή σαλάμι και το …δοκίμαζαν όπως οι σωστοί μάγειρες. Όλα συνεργάστηκαν μαζί σαν ομάδα και το αποτέλεσμα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Τα παιδιά θα μπορούσαν σίγουρα να σταθούν αντάξια δίπλα στον καλύτερο Ιταλό πιτσαδόρο.

Ενώ οι πίτσες ήταν στο φούρνο διαδόθηκε από στόμα σε στόμα η ύπαρξη της μεγάλης έκπληξης- έπαθλο για τα παιδιά. Έτσι παραδόθηκαν στα παιδιά τα ιδιαίτερα παιχνίδια και η αίθουσα κατακλύστηκε από χαρούμενες παιδικές φωνές επιδοκιμασίας.

Ακολούθησε, λοιπόν, ένα ξέφρενο παιχνίδι και όταν επιτέλους έφτασαν οι πίτσες φαγώθηκαν με περισσότερη όρεξη καθώς ήταν νοστιμότατες.

Ευχαριστούμε τα παιδιά για την εμπειρία και τις ευχάριστες στιγμές που πρόσφεραν σε εμάς και τους γονείς τους που ήταν παρόντες και απολάμβαναν τις δραστηριότητες αυτές των παιδιών τους.

Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους ώστε να υλοποιούμε κάθε αγαθή επιθυμία τους και να επικροτούμε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν και, ποιος ξέρει τότε, σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες εκπλήξεις και χαρούμενα, δημιουργικά και ομαδικά απογεύματα.

Φ. Δ. 

 

 
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου