ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Με επισημότητα εορτάστηκε η Πανήγυρη της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στη Νάξο. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ήταν τριήμερες και ξεκίνησαν την παραμονή, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου με την τέλεση του εσπερινού της Θεοτόκου που εψάλη στα λατινικά, την επίσημη γλώσσα της Καθολικής Εκκλησίας. Με τον τρόπο αυτό ενθυμούνται οι παλαιότεροι και γνωρίζουν οι νεότεροι χριστιανοί μια πτυχή της παραδόσεως της εκκλησίας μας.

Ο περικαλλής Ναός της Παναγίας, που από τον 13ο αιώνα αποτέλεσε τόπο προσευχής για δούκες, αδελφότητες, μοναχούς και μαθητές, συνέβαλε με την ιδιαιτερότητά του ώστε ψυχή μας να μεγαλύνει ακόμα καλύτερα τον Κύριο.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής ήταν η σειρά του κατηχητικού κέντρου της ενορίας να τιμήσει την Μητέρα των Χριστιανών. Έτσι μετά το μάθημα της κατήχησης τα παιδία μαζί με τους κατηχητές απήγγειλαν το Άγιο Ροδάριο. Τάξη, ηρεμία και προσοχή χαρακτήρισαν τα μικρά χριστιανόπουλα καθ΄όλη τη διάρκεια του Ροδαρίου.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου η Θεία Λειτουργία της 2ης Κυριακής της Παρουσίας τελέστηκε στην Καπέλλα ολοκληρώνοντας έτσι ένα τριήμερο αναπέμψεως δεήσεων και προσευχών προς την Υπεραγία Θεοτόκο Μαρία.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου