Ενορία Μητροπόλεως: Λήξη Κατηχητικού Έτους 2017

 

Ενορία Μητροπόλεως: Λήξη Κατηχητικού Έτους 2017


 
Το Σάββατο 27-05-2017 στην ενορία της Νάξου πραγματοποιήθηκε η λήξη του κατηχητικού έτους.

 

Στο πρώτο μέρος τα παιδιά συνοδευόμενα από τον εφημέριο και τις κατηχήτριες προσήλθαν στον Ενοριακό Μητροπολιτικό Ναό, ώστε μέσα από μια όμορφη τελετή να του εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για όλες εκείνες τις γνώσεις, τα οφέλη και τις εποικοδομητικές εμπειρίες, που αποκόμισαν καθ΄όλη τη διάρκεια της κατηχητικής χρονιάς.

 

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία, μέσα από μια μικρή προσευχή, να ευχαριστήσουν το Θεό για όλες εκείνες τις στιγμές που με την ενεργό συμμετοχή τους σαν ομάδα του κατηχητικού, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα δρώμενα της ενορίας.

 

Συγκεκριμένα:

 

– Τον ευχαρίστησαν γιατί ήταν κοντά τους κατά το Ιωβηλαίο Έτος της Ευσπλαχνίας που διανύσαμε και την συμμετοχή τους στην τελετή ολοκλήρωσης του, προσφέροντας ένα μικρό κερί σύμβολο της αγνής και αληθινής αγάπης σ΄ Εκείνον που έβλεπαν παρόντα ανάμεσα τους ζωντανό μπροστά στο αρτοφόριο με τη μορφή του Ευχαριστιακού Άρτου, ευγνωμονώντας τον για την άπειρη ευσπλαχνία του.

 

– Τον ευχαρίστησαν γιατί ήταν δίπλα τους καθ΄όλη την διάρκεια της περιόδου της Παρουσίας και των Χριστουγέννων, προσφέροντας συμβολικά τα μικρά σποράκια, που είχαν φτιάξει και τα οποία με δική τους επιμέλεια είδαν να μεγαλώνουν και να πρασινίζουν ώστε να στολίσουν τη φάτνη του μικρού Χριστού όπως ακριβώς φρόντισαν να καλλιεργήσουν την προσδοκία της Γεννήσεώς του και να προετοιμαστούν όσο γίνεται καλύτερα ώστε να νιώσουν την αληθινή χαρά του ερχομού του ανάμεσα τους.

 

– Τον ευχαρίστησαν για την περίοδο της Τεσσαρακοστής και το Πάσχα αφού μέσα από την συμμετοχή τους στο Δρόμο του Σταυρού, συνειδητοποίησαν έστω και στο ελάχιστο πόσο φρικτό ήταν το πάθος του, πόσο τεράστιο ήταν το βάρος του Σταυρού από τις αμαρτίες μας και πόσο επώδυνη ήταν η πορεία του προς τον Γολγοθά, αλλά πάνω από όλα τον ευχαρίστησαν για το μεγαλείο της θυσίας του και της αγάπης του αλλά κυρίως για την Ανάσταση του, αφού τους χαρίζει τη σιγουριά της συνεχούς παρουσίας του ανάμεσα τους.

 

– Ιδιαίτερα τα παιδιά του χρίσματος τον ευχαρίστησαν για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας τους μέσα από την οποία συνειδητοποίησαν ότι λαμβάνοντας το Μυστήριο του Χρίσματος και δεχόμενοι το Άγιο Πνεύμα γίνονται αποδέκτες των δώρων του ώστε να γίνουν περισσότερο αποφασιστικοί και ώριμοι μαθητές του.

Ακόμα τον ευχαρίστησαν για την ευκαιρία που τους δόθηκε να συμμετάσχουν ενεργά στην τελετή ευλογίας των Αγίων Ελαιών κυρίως του Αγίου Μύρου που πραγματοποιήθηκε στην ενορία μας.

 

– Επίσης τα μικρά παιδιά της Πρώτης Κοινωνίας του εξέφρασαν την ανυπομονησία τους ώστε να φθάσει γρήγορα η στιγμή να γίνουν κοινωνοί στο Σώμα και στο Αίμα Του αφού πρώτα προετοιμαστούν συμμετέχοντας στο Μυστήριο της Εξομολόγησης.

 

– Τέλος όλα μαζί του υποσχέθηκαν ότι θα είναι καλά παιδιά στις διακοπές και ότι δε θα παραμελήσουν τη συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, ενώ τελείωσαν την τελετή απευθυνόμενα στην Παναγία και ψάλλοντας προς τον Χριστό.

 

Στη συνέχεια τα παιδιά μετέβηκαν στην ενοριακή αίθουσα όπου τα περίμενε ατελείωτο παιχνίδι, συνεχείς ευχάριστες εκπλήξεις και αναμνηστικά δώρα.
 

Ευχόμαστε ο Κύριος να τα καθοδηγεί και να τα προστατεύει όλες τις ημέρες των διακοπών.
 

Φανή Δάσκου  

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου