Ενορία Μητροπόλεως: Λήξη Ιωβηλαίου ¨Έτους

Ενορία ΜητροπόλεωςΛήξη Ιωβηλαίου ¨Έτους

Η τυπική ολοκλήρωση του Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας για την ενορία μας ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου με την Έκθεση του Παναχράντου Μυστηρίου στο Παρεκκλήσιο της Θείας Ευσπλαχνίας. Κατά τη διάρκεια αυτής ο καθένας είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Ιησού και το ευσπλαχνικό πρόσωπό του μέσα από τον Καθαγιασμένο Άρτο και να έχει μια άμεση και προσωπική επαφή μαζί Του, ώστε να παρακαλέσει και να ευχαριστήσει τον Πατέρα για την ορατή και χειροπιαστή ένδειξη της απείρου αγάπης Του και ατέλειωτη ευσπλαχνία Του προς τον καθένα. 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή των παιδιών του κατηχητικού, τα οποία γονατίζοντας μπροστά Του έδειξαν την ευλάβειά τους, ενώ ακούγοντας τα λόγια του Ιησού από τον εφημέριο «αφήστε τα παιδιά να έρθουν κοντά μου» και εναποθέτοντας ένα κεράκι μπροστά στην Αγία Τράπεζα εξέφρασαν την πίστη που πλημμυρίζει σιγά σιγά τις αθώες καρδιές τους. 

Στη συνέχεια ακολούθησε τελετή μετανοίας και δυνατότητα εξομολογήσεων, έτσι ώστε μέσα από ειλικρινή μετάνοια να αισθανθούμε το μεγαλείο της Πατρικής συγχώρεσης, όπως ακριβώς ο άσωτος υιός, όταν μετανοιωμένος επέστρεψε στην αγκαλιά του ευσπλαχνικού πατέρα.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την τελετή του εσπερινού. 

Την Κυριακή η Εορτή ήταν διπλή αφού μαζί με τη λήξη του Ιωβηλαίου Έτους πανηγυρίσαμε και την Εορτή του Χριστού Βασιλιά. Και σε αυτή την τελετή η συμμετοχή των παιδιών ήταν διαρκώς εμφανέστατη. Ο εφημέριος μας προέτρεψε κατά το κήρυγμά του να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του ληστή επάνω στο σταυρό, ο οποίος έστω και την ύστατη ώρα αναγνώρισε το Χριστό ως Βασιλέα και Σωτήρα και τον παρακάλεσε να τον δεκτεί στην αιώνια Ουράνια Βασιλεία του. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος μοίρασε αναμνηστικές κορδέλες για τη λήξη του Ιωβηλαίου Έτους, οι οποίες εξηγούν τη σημασία του Ιωβηλαίου Έτους στην Παλαιά Διαθήκη αλλά πολύ περισσότερο τι σημαίνει για εμάς τους χριστιανούς, αφού συμβολίζει απελευθέρωση από τη σκλαβιά της αμαρτίας, επανάκτηση της ουράνιας κληρονομιάς και πρόγευση της ουράνιας ανάπαυσης. 

Φ.Δ

Σάββατο 19-11-2016

[module-603]

Κυριακή 20-11-1016

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου