ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: 1η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: 1η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την 1η Νοεμβρίου, πανήγυρη των Αγίων Πάντων επέλεξε η ενορία μας ώστε τέσσερα μικρά μέλη της να προσεγγίσουν για πρώτη φορά στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Με την ευχή και την ελπίδα ότι όλοι οι Άγιοι που γιορτάζουν στον Ουρανό θα συμμετάσχουν και στην εορτή αυτή της ενορίας μας κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ήδη η καθοδήγηση των παιδιών είχε ξεκινήσει ένα χρόνο πριν καθώς τα παιδιά παρακολουθούσαν ανελλιπώς και με ζήλο την κατήχηση που τα προετοίμασε επιμελώς για το τόσο σημαντικό και ξεχωριστό γεγονός της χριστιανικής τους ζωής.

Την παραμονή, τα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους, και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, προσήλθαν στο Μητροπολιτικό Ναό ώστε να επισφραγίσουν όλη αυτή την πορεία τους προς την πρώτη συνάντηση με τον Ευχαριστιακό Ιησού, συμμετέχοντας στο Μυστήριο της Εξομολόγησης. Ο εφημέριος ύστερα από μια σύντομη κατήχηση βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα και τη σημασία του Μυστηρίου αυτού. Όταν αποχωρούσαν από το χώρο της εξομολόγησης τα προσωπάκια τους ήταν χαμογελαστά, ήρεμα και λαμπερά, αντικατοπτρίζοντας την καθαρότητα της παιδικής τους ψυχούλας που ήταν έτοιμη πια να υποδεχτεί τον επίσημο επισκέπτη.

Την επομένη όλα ήταν έτοιμα για την τελετή και όλη η ενοριακή κοινότητα καμάρωνε τα τέσσερα μικρά αγγελούδια ντυμένα στα λευκά.

Ο εφημέριος αναφερόμενος στα παιδιά τα συμβούλεψε να διατηρούν ζωντανή και αναλλοίωτη τη δωρεά που τους γίνεται σήμερα με τη μετάληψη του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας διότι έτσι θα ανήκουν και αυτά στο πλήθος των «σφραγισμένων» που αναφέρει το πρώτο ανάγνωσμα της Εορτής από την Αποκάλυψη του Ιωάννου. Παράλληλα συμβούλεψε τους γονείς να θέσουν ως προτεραιότητα την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με τα μέλη της οικογένειάς τους αφιερώνοντας όσο γίνεται περισσότερο χρόνο μαζί τους.

Ιδιαιτέρως συγκινητικές και ξεχωριστές στιγμές ήταν καθώς τα παιδιά έφεραν τα δώρα για την Προσφορά στον ιερέα και όταν γονατισμένα μπροστά στην Αγία Τράπεζα παρακολούθησαν ευλαβικά τη στιγμή της Καθαγίασης και της Μετουσίωσής τους σε Σώμα και Αίμα του Χριστού.  Αποκορύφωμα της ημέρας ήταν η στιγμή που ο εφημέριος χορήγησε στις μικρούλες μας τη Θεία Ευχαριστία για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Στη συνέχεια τα παιδιά προσευχήθηκαν ευχαριστώντας το Θεό για το ανεκτίμητο Δώρο που τους χάρισε και έλαβαν από τον εφημέριο τα αναμνηστικά δωράκια τους ως ενθύμιο για την τόσο σημαντική αυτή ημέρα.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας οι γονείς υποδέχθηκαν τα μέλη της ενοριακής μας κοινότητας που συμμετείχαν στην χαρά αυτή των παιδιών τους στην ενοριακή αίθουσα παρέχοντάς τους ένα πλούσιο κέρασμα.

Ευχόμαστε στα τέσσερα αυτά παιδιά να ζήσουν και να είναι υγιείς και να προοδεύουν στη ζωή τους ξεχωρίζοντας όμως πάντα για τις χριστιανικές τους αρετές. Ουδέποτε στη ζωή τους να μην ξεχάσουν ότι οι προσωπικές τους αυτές συναντήσεις με τον Ιησού Χριστό που ξεκίνησαν σήμερα με τόση χαρά και επισημότητα θα συνεχιστούν σε όλη την πορεία της ζωής τους αφού Εκείνος είναι πάντα εκεί και της προσμένει με περίσσια υπομονή, κατανόηση και αγάπη.

Φ.Δ.

Φωτογραφίες: Ρεμούνδος Ιερώνυμος – Focus Studio 

[module-851]

 

 
 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου