Ένας τρίτος Επίσκοπος θύμα του κορωνοϊού

3

Ένας τρίτος Επίσκοπος θύμα του κορωνοϊού

Ο Σεβασμιότατος Henrique Soares da Costa, Επίσκοπος του Palmares, στην πολιτεία Pernambuco της Βραζιλίας, πέθανε χθες σε ηλικία 57 ετών.
Είχε νοσηλευτεί από τις 4 Ιουλίου στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου “Memorial San José” στο Ρεσίφε. Το ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Βραζιλίας (CNBB).

Οι πιστοί προσεύχονται γι ‘αυτόν
Η υγεία του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες και έγινε διασωλήνωση στις 16 Ιουλίου μετά τη διάγνωση του Covid-19. Από την αρχή της εβδομάδας, η Επισκοπή του Palmares προσευχόταν μέσω των κοινωνικών μέσων και του διαδικτύου.
Γεννήθηκε το 1963 στο Panado, στην πολιτεία της Alagoas, με πτυχίο στη Φιλοσοφία από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Alagoas (Ufal) και στη συνέχεια στη Δογματική Θεολογία από το Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Ο Σεβ/τατος da Costa χειροτονήθηκε ιερέας το 1992 και, μετά από πολλές ευθύνες, είχε διοριστεί βοηθός Επίσκοπος του Aracaju από τον Πάπα Βενέδικτο 16ο το 2009.

Έγινε επίσκοπος του Palmares το 2014. Ήταν εκδότης και αρθρογράφος σε τοπικές Καθολικές εφημερίδες, διευθυντής ραδιοφωνικού προγράμματος και, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Ποιμαντικής Επιτροπής για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό της εκκλησιαστικής επαρχίας του North-Este 2.

Τρεις οι Επίσκοποι που πέθαναν από τον Covid-19 στη Βραζιλία.
Ο Σεβασμιότατος Soares da Costa υπέκυψε χθες σε ηλικία 57 ετών αυξάνοντας τον αριθμό θυμάτων ιεραρχών σε τρεις στη Βραζιλία , που παραμένει μία Χώρα στον κόσμο με περισσότερα από 78.000 θανάτους.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου