ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΑΤΑΙ

ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΑΤΑΙ

Σε πολλούς ήδη είναι γνωστό, ότι η Ελληνική Βιβλική Εταιρεία το έτος 2019 θα εορτάσει τα 200 χρόνια της ίδρυσής της.

Η Ιερά Σύνοδος στην εαρινή Σύνοδο της το μήνα Απρίλιο είχε δεχθεί αντιπροσωπεία της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, η οποία ενημέρωσε τους Ιεράρχες για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Ελληνική Βιβλική Εταιρεία για την ιστορική και σημαντική αυτή επέτειο.

Η Ιερά Σύνοδος ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για την ενημέρωση και τη διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με την Ελληνική Βιβλική Εταιρεία γι’ αυτήν την επέτειο, διότι τη θεωρεί πολύ σημαντική για όλους τους χριστιανούς της Ελλάδος.

Την Πέμπτη 24 Μαίου 2018, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, ο Προέδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου ο Ποιμένας της Ελληνικής Ευαγγελικής Κοινότητας Βόλου Αιδέσιμος Μελέτιος Μελετιάδης, ο αντιπρόεδρος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ιονίων Νήσων και Αποστολικός Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης π. Ιωάννης Σπιτέρης και ο Διευθυντής της Ε.Β.Ε. κ. Μιχάλης Χατζηγιάννης, μετά από αίτησή τους, έγιναν δεκτοί από Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Εξοχότατο κ. Παυλόπουλο.

Σκοπός της επίσκεψης να τον ενημερώσουν για την επέτειο των 200 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας και να τον προσκαλέσουν να τιμήσει με την παρουσία του την κεντρική εκδήλωση της Επετείου, η οποία προβλέπεται να γίνει στις 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας.

Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε δεκτή την πρόσκληση και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της και στις προβλεπόμενες εκδηλώσεις για την σημαντική αυτή επέτειο της. Συνεχάρη με θερμά λόγια την Ελληνική Βιβλική Εταιρεία, διότι αποτελεί τον μόνο επίσημο, αποδεκτό και αποτελεσματικό Θεσμό οικουμενισμού του τιμά τον Χριστιανισμό και δικαίως τιμάται για το έργο της.

Η συνάντηση έγινε σε μία όμορφη ατμόσφαιρα και ο κ. Πρόεδρος έδειξε ότι, όχι μόνο γνωρίζει το οικουμενικό έργο που επιτελεί η Ελληνική Βιβλική Εταιρεία, αλλά και ενεθάρρυνε τους παρόντες εκλεκτούς εκπροσώπους της, να συνεχίσουν την πολύτιμη και θεάρεστη προσφορά τους στον τομέα της καταλλαγής, της αδελφοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ όλων των Χριστιανών της Ελλάδος.

+N

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου