Ένα νοσοκομείο αποκλειστικό για παιδιά με πρωτοβουλία του Πάπα

Ένα νοσοκομείο αποκλειστικό για παιδιά με πρωτοβουλία του Πάπα

Το Σάββατο 2 Μαρτίου εγκαινιάστηκε στο  Bangui, πρωτεύουσα  της Δημοκρατίας της Κεντρικής Αφρικής, ένα παιδικό υγειονομικό κέντρο, οργανωμένο και εξοπλισμένο  μετά από επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου, με μία παρέμβαση  της Αγίας Έδρας, και εμπιστευμένο  στη φροντίδα  του Νοσοκομείου « Βρέφος Ιησούς». Η τελετή  πραγματοποιήθηκε  με την  παρουσία του Καρδιναλίου Konrad Krajewski, Υπεύθυνου της Ποντιφικής Αγαθοεργίας , της διευθύντριας του Νοσοκομείου της Ρώμης, Mariella Enoc, και του Διοικητή Domenico Giani, του Σώματος της Φρουράς του Βατικανού, που υποσχέθηκε διάφορες πρωτοβουλίες  και συμπαράσταση  για την πρωτεύουσα της Κεντρικής Αφρικής.

Το νοσοκομείο είναι σημείο ελπίδας για τα παιδιά του Bangui

Τα εγκαίνια και η πραγματοποίηση ενός σχεδίου που ανάγγειλε ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας κατά την επίσκεψή του  στη Δημοκρατία της κεντρικής Αφρικής  το Νοέμβριο του 2015  με την ευκαιρία του Ιωβηλαίου έτους της Ευσπλαχνίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου