Εμβολιασμοί (και) στις Καθολικές ενορίες των Η.Α.Ε.

Εμβολιασμοί (και) στις Καθολικές ενορίες των Η.Α.Ε.

ηαε_2.jpg

Έχουμε αναφέρει συχνά ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκτός από άριστες σχέσεις με την Αγία Έδρα και τον τοπικό Αποστολικό Βικάριο Paul Hinder (Ελβετό φραγκισκανό) έχουν και εκατοντάδες χιλιάδες καθολικούς εργάτες, από Μέση Ανατολή, Ασία και Αφρική. Γνωρίζοντας ότι τα “σημεία αναφοράς” για πολλούς από αυτούς είναι οι καθολικές ενορίες, αποφάσισαν να συνεργαστούν με την Εκκλησία (και) για τον εμβολιασμό κατά του covid, ώστε η επιδίωξη για 50.000 εμβολιασμούς την ημέρα στη χώρα να γίνει πραγματικότητα.
Το τριήμερο 6-8 Ιανουαρίου 2021, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωσήφ, στο Αμπου Ντάμπι, προσήλθαν 7.000 άτομα και εμβολιάσθηκαν, με την επιμέλεια 8 ιατρών, νοσοκόμων αλλά και 20 εθελοντών της ενορίας. Ανάμεσά τους ο εφημέριος π. Johnson αλλά και ο ίδιος ο Αποστολικός Βικάριος (2η δόση του εμβολίου).
Μάλιστα ο εμβολιασμός του Ιεράρχη μεταδόθηκε απ΄την τηλεόραση, γιατί είναι γνωστή προσωπικότητα στα ΗΑΕ και θα αποτελέσει κίνητρο για τον πληθυσμό να τον μιμηθεί. Λόγω της οργάνωσης της ενορίας και των καλών σχέσεων με τον τοπικό πληθυσμό, εντός του 3/ημέρου, προσήλθαν και εκατοντάδες μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής και εμβολιάσθηκαν.
Την επόμενη βδομάδα εμβολιασμοί θα γίνονταν στην ενορία του Αγίου Παύλου, στο προάστιο Mussaffah.

Πληροφορίες και φωτογραφία από “Mondo e Missione”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου