«Εμπόριο οργάνων, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

«Εμπόριο οργάνων, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Η εμπορία οργάνων «είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε ο σεβασμιότατος Marcelo Sánchez Sorondo, καγκελάριος της Ποντιφικής Ακαδημίας Επιστημών στο πλαίσιο μιας συνάντησης που διοργανώθηκε σχετικά με αυτό το θέμα στο Βατικανό, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2017.

Με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, για πρώτη φορά η Ακαδημία προσκάλεσε έναν αντιπρόσωπο της Κίνας, που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παράνομη μεταμόσχευση οργάνων από θανατοποινίτες. Η πρακτική αυτή απαγορεύτηκε επίσημα την 1η Ιανουαρίου 2015. «Επιθυμούμε να ενθαρρύνουμε την κίνηση προς αυτή την αλλαγή», εξήγησε ο καγκελάριος στα μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας στο Radio Vaticana, ο σεβασμιότατος Sanchez Sorondo υπενθύμισε ότι η Αγία Έδρα εργάζεται γι αυτό το θέμα εδώ και πολλά χρόνια: «Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο Πάπας, πριν από τρία χρόνια [μετά την εκλογή του] ήταν: «Επιθυμώ η Ακαδημία να μελετήσει το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων και εμπορίας οργάνων».

«Ξεκινήσαμε με την καταναγκαστική εργασία, την πορνεία και τα ναρκωτικά», πρόσθεσε. Ο στόχος αυτής της νέας συνάντησης είναι να μελετήσουμε «την ροή του χρήματος που περιστρέφεται γύρω από αυτό το φαινόμενο, ποια είναι η πραγματική έκταση της εμπορίας ανθρώπων».

Ο Σεβασμιότατος Sanchez Sorondo στη συνέχεια ανέφερε: «Υπάρχει μεγάλη σιγή σχετικά με αυτό το θέμα! Πρόκειται για μια πρακτική που δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συνενοχή των γιατρών και έτσι ασχοληθήκαμε με το θέμα της συνείδησης των γιατρών».

Για τον ιεράρχη «η αφαίρεση ενός οργάνου από ένα άτομο, με συνειδητό τρόπο» είναι «ένα έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα».

Σύμφωνα με τον σεβασμιότατο Sanchez Sorondo, η «κύρια αιτία» της εμπορίας οργάνων είναι η ευημερία της κοινωνίας: «Εκείνοι που είναι πλούσιοι επιθυμούν να ζουν καλά», έτσι για να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα, θέλουν να τα πάρουν όλα, «συμπεριλαμβανομένων των οργάνων».

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου