Εμπάθεια και συμπάθεια για τον άρρωστο

Εμπάθεια και συμπάθεια  για τον άρρωστο

Το να δοθεί κάποιος στον άλλο, το να τον φροντίζει, να έχει συμπάθεια προς αυτόν: είναι οι σκέψεις  της αποστολής   της αντιπροσωπείας του Οργανισμού   για την Υπηρεσία της Ολοκληρωτικής Ανθρώπινης Ανάπτυξης, που στάλθηκε στην Καλκούτα  εν όψει της 27ης παγκόσμιας ημέρας  του αρρώστου  , που γιορτάστηκε χθες  11 Φεβρουαρίου, ημέρα της μνήμης της Παναγίας της Λούρδης.

Η αντιπροσσωπέια μετέφερε ένα Μήνυμα με τίτλο: «Δωρεάν  έχετε λάβει, δωρεάν να δίνετε» που ο Πάπας Φραγκίσκος διάλεξε  για το φετινό εορτάσμό και στο οποίο, όπως γράφει ο ίδιος ο Καρδινάλιος  Turkson, Francesco "ριζώνεται η ηθική του δώρου  στο πλαίσιο της κοινωνικό – υγειονομικής  στην χριστιανική ανθρωπολογία, προωθώντας  μια ποιμαντική της υγείας που να συνειδητοποιεί  τις προσωπικές και κοινωνικές διαστάσεις της φροντίδας, μια ποιμαντική  που να δείχνει ιδιαίτερη προσοχή  στο διάλογο  με τις επιστημονικές εξελίξεις  του πλουραλιστικού μας κόσμου".

“ Η φροντίδα  της ευάλωτης κατάστασης, που αφορά όλους μας, μας βοηθά να αναγνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε οι μεν απέναντι στους δε,  ως εχθροί και ξένοι, αλλά να είμαστε μεταξύ μας ενωμένοι και δωρεάν να στηρίζουμε δωρεάν ο ένας τον άλλο.”

Χθες η αντιπροσωπεία έλαβε μέρος  στη Σύναξη μελέτης  αφιερωμένης  στις θεολογικές βάσεις  της ποιμαντικής για την υγεία, στην μελέτης της νέας κάρτας των Εργατών  για την υγεία και στα νέα σύνορα της υπηρεσίας προς τους φτωχούς και περιθωριακούς , και μετά μετέβησαν στο μνήμα της Αγίας Μητέρας Τερέζας, κοντά  Mother House, όπου ο Αρχιεπίσκοπος της Καλκούτας , Σεβασμιότατος  Thomas D'Souza, τέλεσε τη  Θεία Λειτουργία. προχθές Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, έγινε η επίσκεψη στα τρία κέντρα υγείας  που διευθύνει η τοπική Καθολική Εκκλησία, ενώ χθες 11 Φεβρουαρίου έγινε η επίσημη εκδήλωση.

Στο περιθώριο της Σύναξης χθες , από το μικρόφωνο η  Claudia Di Lorenzi που ακολουθεί την αντιπροσωπεία  θέλησε να υπογραμμίσει τη σημασία  που έχει η φροντίδα για τους ασθενείς,  έτσι όπως το σκέπτεται ο Άγιος πατέρας Πάπας Φραγκίσκος.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου