Ελάχιστα κρούσματα , άνοιγμα των Ναών και των δημοσίων χώρων

Ελάχιστα κρούσματα , άνοιγμα  των Ναών και των δημοσίων  χώρων

Ένα φως στο βάθος του τούνελ του κορωνοϊού φθάνει από τη Νότιο Κορέα.

Στη Σεούλ ο κορωνοϊός ελαττώνει την ταχύτητα του. Μόνο 13 κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να σκέπτονται  το πλήρες άνοιγμα των Ναών.

Από τις 29 Φεβρουαρίου, όταν υπήρχαν περισσότερα από 900 κρούσματα, και σε μια χώρα όπου, στην Ασία, είχε επιτευχθεί μια πολύ υψηλή κορυφή μολυσμένων ατόμων, τα σημερινά στοιχεία ήταν καλά. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση σκέφτεται το άνοιγμα ορισμένων δημόσιων χώρων, διατηρώντας πάντα την κοινωνική απόσταση, όπως επιβεβαιώνεται από πολλές κυβερνήσεις άλλων χωρών.

Ανοικτές οι Εκκλησίες και δημόσιοι χώροι

Εκκλησίες, γυμναστήρια και μπαρ μπορούν να ανοίξουν ξανά, καθώς και σχολικές δομές και συνάξεις εργασίας. Επίσης στη Νότια Κορέα ξεκινά ξανά το πρωτάθλημα μπέιζμπολ, ακόμα κι αν χωρίς θεατές και πίσω από κλειστές πόρτες.

Νότια Κορέα: ένα παράδειγμα που πρέπει να ληφθεί ως πρότυπο

Πώς μπόρεσε όμως η ανάκαμψη να είναι τόσο γρήγορη σε μια χώρα; Η Νότια Κορέα χώρα θεωρείται ως μοντέλο καταπολέμησης της πανδημίας. Όπως και η Ταϊβάν, σύμφωνα με ειδικούς, η Νότια Κορέα αντέδρασε γρήγορα στα πρώτα σημάδια της κρίσης: με δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν αμέσως, με την άμεση καραντίνα, αλλά πάνω απ 'όλα, την αποτελεσματική και έγκυρη συνεργασία του πληθυσμού.

Ένα μοντέλο που μας επιτρέπει να κοιτάξουμε προς το μέλλον, ένα εγγύς μέλλον, με την επιστροφή στην κανονική ζωή που ελπίζουμε να είναι κοντά για όλες τις χώρες του κόσμου.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου