Έκθεση του Νίκου Κοντογεώργη στην Τήνο

Έκθεση του Νίκου Κοντογεώργη στην Τήνο

Φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια της έκθεσης του Νίκου Κοντογεώργη με τίτλο "Ατμόπνευστα".

Μια έκθεση θαλασσογραφίας που λαμβάνει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Καθολικής Αρχιεπισκοπής Αγίου Αντωνίου Χώρας Τήνου. Η διάρκεια της θα είναι μέχρι 28 Αυγούστου.

Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος, ο οποίος απεύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

Όταν διάβασα τον τίτλο της σημερινής έκθεσης του Νικολάου Κοντογεώργη: «ατμόπνευστα» κατάλαβα ότι, αυτός ο Τήνιος καλλιτέχνης, πριν χρησιμοποιήσει το πολυδιάστατο ταλέντο του χρησιμοποιεί τον πολύστροφο  και πλούσιο μυαλό   του, που γεννά άφθονη  ευρηματικότητα  στο λόγο και στη τέχνη.

Η διπλή καλλιτεχνική ενασχόλησή του με τη θαλασσογραφία και τα πορτρέτα πλοίων παλαιότερων και νεότερων και η κατασκευή ομοιωμάτων πλοίων ιστορικών και σύγχρονων, τον καθιστούν πνευματικό ευεργέτη της ναυσιπλοΐας μας  και αγαπητό σε όσους χρησιμοποιούν τα πλοία επομένως και εμένα προσωπικά που έχω κάνει  μέχρι τώρα 2.600 ταξίδια.

Δίνοντας μια  πρόχειρη ματιά στα έργα του, που είναι σήμερα εκτεθειμένα εδώ, διαπίστωσα ότι η  απόφασή του να εκθέσει τα έργα του στον φτωχικό μας αυτό χώρο, αποτελεί δείγμα  απλότητας και ταπεινότητας του καλλιτέχνη. 

Είναι δεδομένο, πως ένας καλλιτέχνης, στο επίπεδο του κυρίου Κοντογεώργη, δεν αναζητά ένα χώρο που θα αναδείξει τα έργα του. Είναι τα ίδια τα έργα του που αναδεικνύουν τον χώρο. Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε.

Σας ευχόμαστε κύριε Κοντογεώργη καλή επιτυχία και σ’ αυτή σας την έκθεση που φέρνει τα πλοία στη στεριά, κοντά σε κάθε άνθρωπο. Εύχομαι πολλοί επισκέπτες να έλθουν και να θαυμάσουν αυτόν το σύγχρονο  καλλιτεχνικό «ταρσανά», έργο της τέχνης  και της αγάπης σας για τα πλοία και τη θάλασσα που χάρη στο ταλέντο σας με  τις επιτυχείς εκθέσεις σας στολίζουν και τη στεριά.

Θερμά συγχαρητήρια. Και εύχομαι τα έργα σας να γίνουν ανάρπαστα!

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου