Έκρηξη έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Μακασάρ στην Ινδονησία

Έκρηξη έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Μακασάρ στην Ινδονησία

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ_ΕΚΡΗΞΗ_ΕΞΩ_ΑΠΟ_ΤΟΝ_ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ_ΤΟΥ_ΜΑΚΑΣΑΡ.jpeg

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 9.26 τοπική ώρα, όταν μια μοτοσικλέτα κινήθηκε προς την πλαϊνή είσοδο της Βασιλικής της Ιεράς Καρδίας του Ιησού. Αρκετοί πιστοί έβγαιναν τη στιγμή εκείνη από το Ναό αφού είχε μόλις ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων. Δεκατέσσερα άτομα έχουν τραυματιστεί.
Στόχος της επίθεσης ήταν η Εκκλησία.
Στην Ινδονησία, οι Xριστιανικοί Nαοί συχνά αποτελούν στόχο εξτρεμιστών ισλαμιστών. Τον Μάιο του 2018 στην Ιάβα έξι καμικάζι είχαν επιτεθεί σε τρεις Εκκλησίες προκαλώντας το θάνατο 13 ανθρώπων.
Η Ινδονησία γνωρίζει να ζει τον πλουραλισμό και χαρακτηρίζεται από μια πολυθρησκευτική, πολυεθνική και πολυπολιτισμική κοινωνία, σε τέτοιο βαθμό που το σύνθημα της χώρας είναι “ενότητα στην πολυμορφία”. Αυτή η ιδιαιτερότητα έχει συμβάλει στον ιστορικά ανεκτικό χαρακτήρα του Ισλάμ σε αυτήν την περιοχή. Η Καθολική κοινότητα αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από το 3% του πληθυσμού.
Ωστόσο, αυτή η παράδοση της ανεκτικότητας έχει δοκιμαστεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια από την εξάπλωση του ριζοσπαστικού Ισλαμισμού, ο οποίος πυροδότησε σεχταριστικές συγκρούσεις, αναδεικνύοντας τοπικά τρομοκρατικά δίκτυα που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και πρόσφατα με το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με αρκετές αναφορές έχει παρατηρηθεί κλιμάκωση της βίας και των διακρίσεων εις βάρος θρησκευτικών μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της χριστιανικής. Σήμερα, ιδίως στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας, στη Σουμάτρα, στη Mητροπολιτική περιοχή της Τζακάρτα και στην αυτόνομη επαρχία Ατσέ, ισχύει η Σαρία (Ισλαμικός νόμος).
Στον αντίποδα υπάρχει ένα σημαντικό μέρος μετριοπαθών Mουσουλμάνων, ηγετών και διανοούμενων που είναι ανοιχτοί σε διάλογο στη χώρα. Μια προσπάθεια την οποία μοιράζεται έμπρακτα η Καθολική Εκκλησία.

πγπ

(πηγή: vaticannews.va)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου