Έκκληση της Εκκλησία για ειρηνευτικές συνομιλίες

Έκκληση της Εκκλησία για ειρηνευτικές συνομιλίες

«Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κασμίρ, αλλά και οποιαδήποτε ένοπλη αντίδραση: ζητάμε από τον Θεό να αλλάξει τις καρδιές και να σταματήσει κάθε ανθρώπινη πράξη που μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο. Προσευχόμαστε για τα θύματα και για την ειρήνη μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν»: αυτά ήταν τα λόγια του επισκόπου σεβασμιότατου Skukardin, ο οποίος ηγείται της καθολικής κοινότητας της επισκοπικής διοίκησης του Hyderabad

Μετά τον βομβαρδισμό του Κασμίρ στις 14 Φεβρουαρίου, κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 42 Ινδοί στρατιώτες, οι ινδοί μαχητές διενήργησαν επιδρομή σε «στρατόπεδο εκπαίδευσης εξτρεμιστών μαχητών» στην πακιστανική επικράτεια. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση τέτοιου είδους από το 1971, όταν οι δύο χώρες βρέθηκαν σε πόλεμο μετά την απόσχιση του Μπαγκλαντές από το Πακιστάν. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας ανακοίνωσε ότι κατά την επίθεση «σκοτώθηκαν 300 τρομοκράτες»  από την ομάδα Jaish-e-Mohammed, μια σουνιτική ομάδα τζιχαδιστών που γεννήθηκε στην Ινδία αλλά εδρεύει επίσης στο Πακιστάν και η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση.

Ο επίσκοπος ζητά να διατηρηθεί η ειρήνη

Φοβούμενος για μια στρατιωτική κλιμάκωση, ο επίσκοπος Samson δηλώνει στο Πρακτορείο Fides: «Και οι δύο χώρες, η Ινδία και το Πακιστάν, πρέπει να σεβαστούν ο ένας τον άλλο και οφείλουν να είναι ρεαλιστές, να κατανοήσουν την πραγματικότητα και να συνεργαστούν για το καλό: αντί να απειλούν ο ένας τον άλλο, οι ηγέτες των δύο χωρών οφείλουν να εργαστούν δίνοντας προτεραιότητα στη διατήρηση της ειρήνης». Και προσθέτει: «Καλούμε τους πολιτικούς ηγέτες των δύο κρατών να εργαστούν για να επιλύσουν την τρέχουσα κρίση μέσω συνομιλιών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αντί να κατηγορούν ο ένας τον άλλον». Η ηγεσία της Ινδίας πράγματι, κατηγορεί το Πακιστάν για την εμπλοκή του στην τρομοκρατική επίθεση της 14ης Φεβρουαρίου. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan, αρνείται τη συμμετοχή του πακιστανικού κράτους σε αυτό το συμβάν και πρόσφερε στην Ινδία όλη την υποστήριξή του για διεξαγωγή έρευνας.

Επιλέγουμε την οδό του διαλόγου για την επίλυση διενέξεων

Ο μοναχός καπουτσίνος πατέρας Qaisar Feroz, εκτελεστικός γραμματέας της Επιτροπής Κοινωνικών Επικοινωνιών των καθολικών επισκόπων του Πακιστάν, δηλώνει στο Fides: «Πιστεύω ότι οι πολιτικοί ηγέτες και των δύο χωρών θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την πολιτική καλής θέλησης για να επιλύσουν το ζήτημα του Κασμίρ. Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ ο σωστός δρόμος που θα πρέπει να διανύσουμε. Η ειρήνη και η πολιτική αποκλιμάκωση θα φέρουν σίγουρα ευημερία και στις δύο πλευρές των συνόρων. Οφείλουμε να επιλέξουμε την οδό του διαλόγου και να επιλύσουμε τις διενέξεις με ειρηνικό τρόπο». (A. G. – Πρακτορείο Fides)

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου