«Είθε ο Θεός να μεταστρέψει τις καρδιές των τρομοκρατών και των εμπόρων όπλων»

«Είθε ο Θεός να μεταστρέψει τις καρδιές των τρομοκρατών 
και των εμπόρων όπλων»


«Στο τέλος αυτής της τελετής, απευθύνω χαιρετισμό σε όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ, ιδιαίτερα σε εκείνους που συμμετείχαν στη διεθνή Συνάντηση ενόψει της Συνόδου για τους νέους, που προωθείται από το τμήμα για τους Λαϊκούς, την Οικογένεια και τη ζωή σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία της Συνόδου των Επισκόπων. Αυτός ο χαιρετισμός εκτείνεται προς όλους τους νέους που σήμερα, γύρω από τους επισκόπους τους, εορτάζουν την Ημέρα Νεολαίας σε κάθε επισκοπή του κόσμου. Είναι ένα στάδιο ακόμη, του μεγάλου προσκυνήματος, που ξεκίνησε από τον Ιωάννη Παύλο Β΄, το οποίο πέρσι, μας συγκέντρωσε στην Κρακοβία και το οποίο μας καλεί στον Παναμά τον Ιανουάριο 2019». Με αυτά τα λόγια χαιρέτισε τους νέους ο Πάπας Φραγκίσκος σήμερα, 9 Απριλίου 2017, Κυριακή των Βαΐων, στο τέλος του Angelus,.

«Γι αυτό – υπενθύμισε -, σε λίγα λεπτά, οι νέοι από την Πολωνία θα παραδώσουν τον Σταυρό της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στους νέους από τον Παναμά, συνοδευόμενοι και οι μεν και οι δε, από τους Ποιμένες τους και από τις πολιτικές Αρχές». Με αυτά τα λόγια ο Ποντίφικας κάλεσε να ζητήσουμε «από τον Κύριο, ο Σταυρός ενωμένος στην εικόνα της Maria Salus Populi Romani εκεί από όπου θα περάσει, να αυξήσει την πίστη και την ελπίδα, αποκαλύπτοντας την αήττητη αγάπη του Χριστού».

Ο Άγιος Πατέρας στη συνέχεια μας κάλεσε να προσευχηθούμε «για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης η οποία έγινε σήμερα το πρωί, στο Κάιρο, σε μια κοπτική εκκλησία. Προς τον αγαπητό αδελφό, την
Αυτού Αγιότητα Πάπα Tawadros Β΄, προς την Κοπτική Εκκλησία και προς ολόκληρο το αιγυπτιακό έθνος εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, προσεύχομαι για τους νεκρούς και για τους τραυματίες, εκφράζω την εγγύτητά μου προς τους οικείους τους και προς ολόκληρη την κοινότητα. Είθε ο Κύριος να μεταστρέψει τις καρδιές των ανθρώπων που σπέρνουν τον τρόμο, τη βία και τον θάνατο, καθώς και την καρδιά εκείνων που κατασκευάζουν και εμπορεύονται όπλα».

Στην Αίγυπτο σημειώθηκαν σήμερα το πρωί δύο βομβιστικές επιθέσεις. Η πρώτη έκρηξη σε μια μικρή πόλη στα βόρεια του Καΐρου, την Tanta, η δεύτερη στην Αλεξάνδρεια. 26 νεκροί στην Tanta, δύο στην Αλεξάνδρεια. Δεκάδες άνθρωποι τραυματισμένοι. Στις 28 και 29 Απριλίου αναμένεται η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο.

Μετάφραση:ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου