ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ, ΑΓΙΕ ΠΑΤΕΡΑ!

ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ, ΑΓΙΕ ΠΑΤΕΡΑ!

Ο Πάπας Φραγκίσκος, χθες 17 Δεκεμβρίου 2017, συμπλήρωσε τα 81 έτη. Είναι η Πέμπτη επέτειος  που εορτάζει ως Επίσκοπος Ρώμης.  Οι πρώτοι που τον αγκάλιασαν, αυτή τη γιορτινή μέρα, ήταν τα  Παιδιά από το Παιδιατρικό Κέντρο  "Santa Marta", που έγιναν ιδιαιτέρως  δεκτά από τον Πάπα Φραγκίσκο στην αίθουσα Παύλος ο 6ος.

Μετά τη Θεομητορική προσευχή της Κυριακής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου,  εκτός  από τους προσκυνητές  που έφθασαν από τους τέσσερεις ορίζοντες, ήταν και τα παιδιά που συγκεντρώθηκαν  για  την παραδοσιακή ευλογία των μικρών ομοιωμάτων του Ιησού, που τοποθετούνται στις ανά τον κόσμο φάτνες.

Ευχές από όλο τον κόσμο

Εν τω μεταξύ  από όλο τον κόσμο  έφθασαν και φθάνουν και σήμερα εγκάρδιες ευχές. Μεταξύ αυτών  ήταν οι ευχές των Ιταλών Επισκόπων οι οποίοι και διαβεβαίωναν «για την εγκάρδια και πιστή εγγύτητα τους στον Πάπα Φραγκίσκο». «Η δεσμευτική ευχή που σας απευθύνουμε προσωπικά και στο όνομα όλων ων ενοριακών κοινοτήτων μας  – διαβάζουμε στο μήνυμα-  μας  οδηγούν στην προσευχή  για να αυξάνουμε μαζί  σ’ εκείνη την αγάπη  που έγινε σάρκα  και μετά φως και ειρήνη.

Θερμές Ευχές Αγιότητα»!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου