”Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν”

''Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν''

Μέσα στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Φερβρουαρίου 2019 συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο με τα στελέχη της Απ. Διακονίας και του ΚΕΣΟ.

Μαζί τους ήταν και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης που συμμετέχει στην επίσκεψη στην επίσκεψη για να γνωρίσει από κοντά το σπουδαίο πολιτιστικό έργο της Αποστολικής Διακονίας στην Ρώμη, καθώς και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Βατικανό Κουγιού Αλέξανδρος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, ο οποίος του μετέφερε την αγάπη και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, των μελών του Κεντρικού Συμβουλίου της Απ. Διακονίας, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΣΟ και όλων των συνεργατών και στελεχών.

Να αναφερθεί ότι ο Θεοφιλέστατος προσέφερε στον Πάπα Φραγκίσκο ένα κουτί θυμίαμα λέγοντάς του ότι "το κουτί του θυμιάματος είναι μπλε, που είναι το χρώμα του ουρανού της πατρίδας μας και το περιεχόμενο είναι η ευωδία της πνευματικότητας του λαού μας".

Ακόμη του προσέφερε συμβολικά ένα δένδρο ελιάς που συμβολίζει την ειρήνη του Θεού και την ειρήνη του κόσμου.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος έδωσε στον Ποντίφηκα την νέα του μελέτη στην Ιταλική γλώσσα για τον Άγιο Ιερομάρτυρα Πιο Α΄, Επίσκοπο Ρώμης, που μαρτύρησε το 155 μ.Χ.

Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΚΕΣΟ προσέφεραν στον Πάπα ένα αντίγραφο προτομής από το Μουσείο της Ακρόπολης και ένα τόμο στην Αγγλική γλώσσα με τις δραστηριότητες του ΚΕΣΟ.

Στον χαιρετισμό του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πολιτιστική συνεργασία που έχει προσλάβει και πνευματικές διαστάσεις μέσα από την κοινή κληρονομιά της Εκκλησίας των Μαρτύρων και αυτό είναι ένα γεγονός, μια πράξη που δυναμώνει το κήρυγμα του Ευαγγελίου σε μια αποϊεροποιημένη εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι νέοι πεινούν και διψούν την αλήθεια και την δικαιοσύνη του Θεού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξήρε το έργο της Αποστολικής Διακονίας σε όλη την Οικουμένη και την ιεραποστολή και μίλησε για το πόσο σπουδαίο είναι η Εκκλησία να συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις στην οικογένεια που είναι το κύτταρο της κοινωνίας.

"Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν" – ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πάπας Φραγκίσκος.

Πηγή: Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου