Είναι καθήκον των χριστιανών να κτυπήσουν τις σύγχρονες μορφές σκλαβιάς

Είναι καθήκον των χριστιανών  να κτυπήσουν τις σύγχρονες μορφές σκλαβιάς

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει στην καρδιά να αυξηθεί η συνειδητοποίηση του φαινομένου της εμπορίας των ανθρώπων, που δυστυχώς είναι τόσο διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο, και εκτιμά ότι κάνει στον τομέα αυτό το Ίδρυμα  GalileoFoundation. Χθες το πρωί σε ακρόαση στο Βατικανό  με τους διευθύνοντες   τους  ευεργέτες  του Ιδρύματος.

Ο Πάπας συνάντησε  τους διαχειριστές , που είναι μια εικοσαριά άτομα , ακριβώς την ημέρα που η Εκκλησία γιορτάζει  την Αγία  GiuseppinaBakhita, προστάτισσα των θυμάτων του ανθρώπινου εμπορίου  και αυτή , για τον Πάπα Φραγκίσκο δεν ήταν απλώς μια σύμπτωση. Το Ίδρυμα προωθεί μία ποικιλία πρωτοβουλιών  βασισμένες στο καθολικό και χριστιανικό έθος. Στοχεύει  να στηρίζει  ειδικά προγράμματα  του Αγίου Πατέρα, μέσω  της φιλανθρωπίας, με ιδιαίτερη προσοχή  στο έργο  των Ποντιφικών Ακαδημιών  για τις Επιστήμες  και των Κοινωνικών Επιστημών. Αναζητά επίσης να διευρύνει  τις οικουμενικές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στην καθολική Εκκλησία και την Κοινωνία  των Αγγλικανών  και να στηρίξει  τις χριστιανικές κοινότητες  στους Αγίους Τόπους.

Να φέρουμε το Ευαγγέλιο στους φτωχούς και στα θύματα του ανθρώπινου εμπορίου

Στο χαιρετισμό του, ο Πάπας  Φραγκίσκος αναγνώρισε  ιδιαίτερα τον πολύτιμο ρόλο  που ασκήθηκε  “στην προσπάθεια να γίνει γνωστός ο σωτήριος σκοπός του Ευαγγελίου στους ανθρώπους της εποχής ας, ιδιαίτερα στους ποιο τραυματισμένους αδελφούς μας και αδελφές μας” και είπε:

Θ ήθελα ιδιαίτερα να υπογραμμίσω τη συμβολή σας  στην αύξηση  της συνειδητοποίησης  σε ότι αφορά την κατάσταση εκείνων που υποφέρουν τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, των φυλακισμένων για το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων. Αυτό είναι ένα επείγον και ουσιαστικό  καθήκονo για τους χριστιανούς του σήμερα.

Η Giuseppina Bakhita, είναι μια αγία που γνώρισε τη σκλαβιά

Μετά τη αναφορά στην Αγία Giuseppina Bakhita που είχε προσωπική εμπειρία  της βίας και της ταπείνωσης  και παρόλα αυτά  με τη βοήθεια του Θεού  μπόρεσε “να γνωρίσει την ελευθερία και την αληθινή χαρά”.

Η αγιοσύνη της ζωής της είναι μία προτροπή όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε  με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα  τις σύγχρονες μορφές σκλαβιάς, που είναι  μια ανοικτή πληγή  στο σώμα γης κοινωνίας, μια πληγή στο σώμα του Χριστού  και ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας , αλλά  να μάθουμε  από το μεγάλο παράδειγμά της. Τι μας λέει:  Εκείνη  μας διδάσκει πώς να αφοσιωθούμε στους φτωχούς με αγάπη και συμπάθεια.

Έπειτα η ενθάρρυνση  να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες του Ιδρύματος με τη στήριξη και της προσευχής, τη μεσιτεία της αγίας και της δύναμης που έρχεται από το Άγιο Πνεύμα.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου