Είμαστε πλασμένοι για να πετάμε

Είμαστε πλασμένοι για να πετάμε

«Το ξέρεις ότι πήγαμε στον ουρανό;» μου φωνάζει ο Νικολάκης τρέχοντας προς το μέρος μου. Ο μπαμπάς μού διηγείται ότι μόλις επέστρεψαν από μια επίδειξη αερόστατου.

Είδα ότι ένα αερόστατο για να αποκτήσει την απαραίτητη ισχύ και ν’ ανυψωθεί από το έδαφος, χρησιμοποιεί ένα αέριο ελαφρύτερο του αέρα, δηλαδή: Ζεστό αέρα. Πετά, επειδή το αέριο που γεμίζει το μπαλόνι είναι ελαφρύτερο από τον περιβάλλοντα αέρα και αυτό καθορίζει μια ώθηση προς τα επάνω, σύμφωνα με τη γνωστή αρχή του Αρχιμήδη.

Έτσι όσο μεγαλύτερη είναι η θερμότητα, τόσο ψηλότερα μπορεί να πετάξει… Σαφώς, όταν θέλετε να κατεβείτε φτάνει να ψύξετε τον αέρα που περιέχεται μέσα στο μπαλόνι και είστε και πάλι πίσω στο έδαφος.

Ένα αερόστατο είναι ο εαυτός του, όταν πετά και λειτουργεί ο μηχανισμός θέρμανσης, περισσότερο ή λιγότερο έντονα, ανάλογα με το ύψος που επιθυμείτε να αποκτήσετε ή να πετύχετε για την πτήση σας.

Για ν’ ανυψωθεί και να κατέβει προς τα κάτω υπακούει σε ένα νόμο της φυσικοχημείας. Από αυτή την υπακοή του εξαρτάται και η κάθοδος ή ανύψωση των ατόμων που το εμπιστεύονται.

Μας είχαν προσκαλέσει για να πάρουμε μια γεύση από μία σύντομη πτήση. Αυτός που οδηγούσε αύξησε τη θερμότητα μέσα στο μπαλόνι και αμέσως νιώσαμε να μεταφερόμαστε ψηλά. Τόσο συναρπαστική ήταν η ανύψωση που το μικρό παιδί μας αναφώνησε: «Τι ωραία, μπαμπά, πάμε στον ουρανό!»

Είναι αλήθεια, είμαστε φτιαγμένοι για να πετάμε! Είμαστε φτιαγμένοι για να αγαπάμε ο ένας τον άλλο. Για να διατηρούμε τη χαρά του ουρανού και να αποφεύγουμε την καταθλιπτική επιστροφή στο έδαφος φτάνει να προστατεύουμε και να τροφοδοτούμε την οικογένεια με την θερμότητα της φωτιάς που ο Ιησούς έφερε. Μπορεί να σβήσει, αλλά για να μη χάσουμε το υψόμετρο φτάνει να ξανανάψουμε γρήγορα τη φλόγα.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου