Είμαστε πλασμένοι για να πετάμε

Είμαστε πλασμένοι για να πετάμε

«Το ξέρεις ότι πήγαμε στον ουρανό;» μου φωνάζει ο Νικολάκης τρέχοντας προς το μέρος μου. Ο μπαμπάς μού διηγείται ότι μόλις επέστρεψαν από μια επίδειξη αερόστατου.

Είδα ότι ένα αερόστατο για να αποκτήσει την απαραίτητη ισχύ και ν’ ανυψωθεί από το έδαφος, χρησιμοποιεί ένα αέριο ελαφρύτερο του αέρα, δηλαδή: Ζεστό αέρα. Πετά, επειδή το αέριο που γεμίζει το μπαλόνι είναι ελαφρύτερο από τον περιβάλλοντα αέρα και αυτό καθορίζει μια ώθηση προς τα επάνω, σύμφωνα με τη γνωστή αρχή του Αρχιμήδη.

Έτσι όσο μεγαλύτερη είναι η θερμότητα, τόσο ψηλότερα μπορεί να πετάξει… Σαφώς, όταν θέλετε να κατεβείτε φτάνει να ψύξετε τον αέρα που περιέχεται μέσα στο μπαλόνι και είστε και πάλι πίσω στο έδαφος.

Ένα αερόστατο είναι ο εαυτός του, όταν πετά και λειτουργεί ο μηχανισμός θέρμανσης, περισσότερο ή λιγότερο έντονα, ανάλογα με το ύψος που επιθυμείτε να αποκτήσετε ή να πετύχετε για την πτήση σας.

Για ν’ ανυψωθεί και να κατέβει προς τα κάτω υπακούει σε ένα νόμο της φυσικοχημείας. Από αυτή την υπακοή του εξαρτάται και η κάθοδος ή ανύψωση των ατόμων που το εμπιστεύονται.

Μας είχαν προσκαλέσει για να πάρουμε μια γεύση από μία σύντομη πτήση. Αυτός που οδηγούσε αύξησε τη θερμότητα μέσα στο μπαλόνι και αμέσως νιώσαμε να μεταφερόμαστε ψηλά. Τόσο συναρπαστική ήταν η ανύψωση που το μικρό παιδί μας αναφώνησε: «Τι ωραία, μπαμπά, πάμε στον ουρανό!»

Είναι αλήθεια, είμαστε φτιαγμένοι για να πετάμε! Είμαστε φτιαγμένοι για να αγαπάμε ο ένας τον άλλο. Για να διατηρούμε τη χαρά του ουρανού και να αποφεύγουμε την καταθλιπτική επιστροφή στο έδαφος φτάνει να προστατεύουμε και να τροφοδοτούμε την οικογένεια με την θερμότητα της φωτιάς που ο Ιησούς έφερε. Μπορεί να σβήσει, αλλά για να μη χάσουμε το υψόμετρο φτάνει να ξανανάψουμε γρήγορα τη φλόγα.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου