Έφυγε «η κυρά του Βρυσιού»

Έφυγε «η κυρά του Βρυσιού»

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, τελέσαμε τη Θεία Λειτουργία  στο Προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας και προσευχηθήκαμε για την 34η παγκόσμια  ημέρα της νεολαίας όλου του κόσμου που άρχιζε  στον Παναμά.

Εκείνη την ημέρα ήταν και η εορτή της Αγίας Αγνής. Ο Κύριος με φώτισε να ευχηθώ δημοσίως τα χρόνια πολλά στην αγαπητή σε όλους μας κυρία Αννεζίτσα. Την αποκάλεσα μάλιστα «η Κυρά του Βρυσιού», διότι έτσι την θεωρούσα. 

Σήμερα, οκτώ μέρες μετά, είμαι εδώ μαζί σας για να την αποχαιρετήσουμε ως κεκοιμημένη, διότι  χθες μέσα στην ηρεμία της νύκτας κοιμήθηκε και ξύπνησε τις πρωινές ώρες στον Παράδεισο.

Ναι, οι άγιοι άνθρωποι κοιμούνται, δεν πεθαίνουν.

Είναι  λοιπόν σήμερα, για το χωριό αυτό αλλά και για όλη την τοπική μας Εκκλησία, ημέρα χαρμολύπης. Η χαρμολύπη είναι ο συνδυασμός των αισθημάτων: χαράς και λύπης. Και νιώθουμε χαρά, διότι από τη γη αυτή ανέβηκε στον ουρανό μια άγια ψυχή. Τώρα θα συνεχίσει από εκεί, με την προσευχή της, να στηρίζει αυτή την ενορία και όλη την τοπική  μας Εκκλησία. Είναι όμως και ημέρα ανθρώπινης λύπης, διότι στερούμαστε ένα έμπρακτο χριστιανικό παράδειγμα αγάπης προς το Θεό και τον άνθρωπο.       

Αγαπητή μας αείμνηστη Αννεζίτσα, μαζί με το αείμνηστο σύζυγό σου, υπηρετήσατε ταπεινά αθόρυβα και υποδειγματικά  το Θεομητορικό μας Προσκύνημα στο Βρυσί. Γειτόνισσα σ’ αυτό τον ενοριακό Ναό ήσουν ο ακοίμητος φύλακας της ιστορικής εικόνας της Παναγίας, αλλά και υπηρέτρια της άλλης εικόνας της που βρίσκεται στο Βρυσί και με τόση αγάπη και φροντίδα φύλαγες και τις δυο, όσο αυτό σου το επέτρεπαν οι ανθρώπινες δυνάμεις σου.

Τώρα, ελπίζουμε, ότι απολαμβάνεις τη χαρά του Παραδείσου και σίγουρα είναι η ίδια η Παναγία που σε παρουσίασε στον Υιό της και Θεό της, αλλά και τον Ουράνιο Πατέρα, για να λάβεις την αμοιβή των κόπων  σου, της αγάπης σου και της προσφοράς σου στη φυσική και πνευματική οικογένειά σου με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, του οποίου το όνομα έφερε και το παιδί σου που τόσο γρήγορα στερήθηκες, αλλά τώρα είσαι και πάλι μαζί του,   είναι ο υπερασπιστής  των δικαίων. Είναι εκείνος που μεταφέρει τις ψυχές των δίκαιων ανθρώπων στο ουράνιο δικαστήριο του Θεού. Είναι εκείνος που  μας υπενθυμίζει την απόδοση δικαιοσύνης, σύμβολο της οποίας είναι η   αλάνθαστη ζυγαριά που κρατά στο  χέρι του. Γνωρίζουμε με σιγουριά, ότι η πίστη σου και τα έργα σου γέρνουν τη ζυγαριά προς το μέρος της αιώνιας ευτυχίας.

Η τοπική μας Εκκλησία σ’ ευχαριστεί, διότι της αφήνεις ένα πολύ όμορφο χριστιανικό παράδειγμα:  πίστης στον Θεό, ελπίδας στην Παναγίας και αγάπης στον συνάνθρωπο σου. Από την ουράνια τώρα κατοικία σου, που σου ετοίμασε και σου έδωσε ο Κύριος, να συνεχίσεις να τον ικετεύεις και να τους ζητάς να στέλνει στα αγαπητά σου παιδιά, στα αδέλφια σου και την ευρύτερη οικογένειά σου την ουράνια παρηγοριά Του.

Ίσως με τον αιφνίδιο θάνατό σου δεν πρόλαβες να παραδώσεις  τα ιερά σου καθήκοντα φροντίδας και αγάπης προς την  Παναγία τη Βρυσιώτισσα και τον Ενοριακό Ναό του Αγίου Μιχαήλ, προς την κόρη σου τη Ρόζα. Όμως εκείνη έχει δώσει δείγματα, ότι ήδη  μιμείται το παράδειγμά σου και γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που  και η ίδια μαζί με τον αγαπητό σύζυγό της, έχουν αναλάβει καθήκοντα μελών του ενοριακού συμβουλίου και εκκλησιαστικού συμβουλίου του Προσκυνήματος της Παναγίας της Βρυσιώτισσας.

Να προσεύχεσαι λοιπόν στον Κύριο, να στέλνει σε όλη την οικογένειά σου την  ουράνια παρηγοριά του και τη χάρη να  συνεχίσει πάνω στη γη να μιμείται το όμορφο χριστιανικό παράδειγμα σου. Αιωνία σου η μνήμη!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου