«Ευχαριστώ τον Κύριο διότι με απέδωσε και πάλι στο λαό μου. Είμαι μαζί σας, βαδίζω μαζί σας»

1

«Ευχαριστώ τον Κύριο διότι με απέδωσε και πάλι στο λαό μου. Είμαι μαζί σας, βαδίζω μαζί σας»

Σε ανάρρωση με ην ασθένεια ο Covid-19, Ο Καρδινάλιος Αρχιεπίσκοπος της Perugia-Città della Pieve Gualtiero Bassetti απέστειλε στην κοινότητα της εκκλησιαστικής του επαρχίας ένα πρώτο μήνυμα της Παρουσίας:
«Αγαπητοί ιερείς, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές από μερικές ευρίσκομαι σε ανάρρωση εδώ στο Επισκοπείο και διαπιστώνει ότι αργά αλλά σταθερά επανέρχεται η υγεία μου, και μερικά δεινά που μου προκάλεσε ο κορωνοϊός, σιγά- σιγά περνούν. Ευχαριστώ το Κύριο διότι έτσι θέλησε: να παραμείνω στη ζωή , και ιδιαίτερα επειδή με επανέφερε κοντά σας, στο λαό.
Αυτή την περίοδο διαθέτοντας περισσότερο καιρό, η προσευχή μου κι η προσφορά μου ήταν για σας και για τις οικογένειες, ιδιαίτερα για εκείνες στις οποίες υπάρχουν ασθενείς. Και τις οικογένειες στις οποίες υπάρχουν μικρά παιδιά. Τις οικογένειες στις οποίες για τον ένα ή τον άλλο λόγο (υποφέρω και εγώ και υποφέρω μαζί τους), έχουν οικονομικά προβλήματα. Ας σκεφτούμε αληθινά ώστε να προβλεφθούν τα απαραίτητα για το κοινό καλό της κοινωνίας, και να μη υπάρχει κάποιος που υποφέρει.
Προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα. Χριστούγεννα φέτος πολύ διαφορετικά, όχι όμως θλιμμένα. Είναι Χριστούγεννα με λιγότερα φώτα , λιγότερα δέντρα, λιγότερες φάτνες, λιγότερα γεύματα. Λιγότερες γιορτές, αλλά αυτό ο Κύριος το επιτρέπει για να γίνει πιο ζεστή η αναμονή μας. Παρουσία σημαίνει ότι ο Ιησούς έρχεται. Και Εκείνος έρχεται δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι. Στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε οφείλουμε να πάνε σε συνάντησή του με αγάπη, διότι Εκείνος έχει το φως που φωτίζει τον κόσμο., Εκείνος έρχεται να μας σώσει. Χριστούγεννα σημαίνει να πάμε σε συνάντηση του Κυρίου, θέτοντας τη ζωή μας στα χέρια του. Να μπει σ’ όλα τα σπίτια. Να βοηθήσει το ποίμνιό του σ’ αυτή τη συνάντηση.
Στη διάρκεια του πρώτου lockdown – όταν για πρώτη φορά κτυπηθήκαμε από αυτή την πανδημία την οποία γνωρίζαμε λιγότερο απ’ ότι σήμερα και αναγκαστήκαμε να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας και είχαν ελαχιστοποιηθεί οι πνευματικές υπηρεσίες – κάθε εβδομάδα σας έγραφα μία επιστολή για να στηρίζω την ελπίδα σας, φια να αποκτήσετε στήριξη από τον Ποιμένα σας, ώστε να αισθανθείτε μια καρδιά που κτυπά δίπλα στη δική σας. Και για να συνεχιστεί ακόμη αυτό, εφόσον ακόμη η πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει , από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρεσιά να σας γράφω πάλι επιστολές , σε όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων.
Για να γνωρίζετε ότι εγώ είμαι μαζί σας και αληθινά επιθυμώ να μπω σε κάθε σπίτι, σε κάθε κατάσταση και ιδιαίτερα κοντά στους πιο ασθενείς, πιο φτωχούς για να γιορτάσω τα Χριστούγεννα μαζί σας. Καλή Παρουσία! Καλά Χριστούγεννα!».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου