Έδωσα πάλι ηλεκτρικό ρεύμα για να βοηθήσουμε τις οικογένειες και τα παιδιά που κοπιάζουν για να επιζήσουν

Έδωσα πάλι ηλεκτρικό ρεύμα  για να βοηθήσουμε τις οικογένειες και τα παιδιά που κοπιάζουν για να επιζήσουν

Μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο, για να φέρει την αλληλεγγύη του Πάπα Φραγκίσκου  προς στους μετανάστες που φιλοξενούντα στα κέντρα των ελληνικών νησιών του Βορείου Αιγαίου, ο αποστολικός απεσταλμένος, Καρδινάλιος Konrad Krajewski, ενημερώθηκε για τη σοβαρή κατάσταση στην οποία βρίσκονται  περισσότεροι από 400 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων παιδιών, σε ένα κατεχόμενο ρωμαϊκό ανάκτορο. Το κτίριο ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό για μέρες. Οι υπηρεσίες αυτές αποσπάστηκαν από την εταιρεία που παρέχει την ενέργεια για ένα προεπιλεγμένο πρόβλημα. Ο Καρδινάλιος αισθάνθηκε το καθήκον να κάνει μια ανθρωπιστική χειρονομία και έτσι προχώρησε προσωπικά να ενεργοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια του κτιρίου. Ο Καρδινάλιος έκανε αυτή τη χειρονομία ενήμερος για τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσει, με την πεποίθηση ότι ήταν απαραίτητο να το κάνει αυτό για χάρη αυτών των οικογενειών.

Μια απελπισμένη χειρονομία

"Είχα παρέμβει προσωπικά – είπε ο αξιωματούχος της Αγίας Έδρας στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA – για να επανασυνδεθούν  οι  μετρητές. Ήταν μια απελπισμένη χειρονομία. Υπήρχαν πάνω από 400 άτομα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με οικογένειες, παιδιά, χωρίς καν την δυνατότητα λειτουργίας ψυγείων ». Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Corriere della Sera, ο Καρδινάλιος δήλωσε ότι γνώριζε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις μεγάλες δυσκολίες των ανθρώπων που ζούσαν σε αυτό το κτίριο. "Από το Βατικανό – είπε – στέλναμε το ασθενοφόρο, τους γιατρούς, το φαγητό. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές ".

Εγκαταλειμμένες οικογένειες

"Το παράλογο πράγμα – τόνισε ο αξιωματούχος στην Ιταλική εφημερίδα – είναι ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της Ρώμης. Περίπου πεντακόσιοι άνθρωποι που είναι κλεισμένοι  στον εαυτό τους ". "Είναι οικογένειες – πρόσθεσε ο Καρδινάλιος – που δεν έχουν τόπο να πάνε, άνθρωποι που αγωνίζονται να επιβιώσουν". Το πρώτο πρόβλημα, επισημαίνει, δεν είναι αυτό των χρημάτων. Αφού ανάμεσα στους ανθρώπους του κτιρίου υπάρχουν πολλά παιδιά. Και ο Καρδινάλιος αναρωτιέται: "Γιατί είμαι εκεί, για ποιο λόγο; Πώς είναι δυνατόν οι οικογένειες να βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση; " Τέλος,  επανέλαβε ότι αναλαμβάνει κάθε ευθύνη: «αν χρειαστεί, θα πληρώσω και το πρόστιμο».

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου