Δύο από τους 19 νέο-χειροτονηθέντες χθες ιερείς καλέστηκαν από τον Πάπα να δώσουν την ευλογίας τους στο συγκεντρωμένο πλήθος στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου

Δύο από τους 19 νέο-χειροτονηθέντες χθες ιερείς καλέστηκαν από τον Πάπα να δώσουν την ευλογίας τους στο συγκεντρωμένο πλήθος στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου

Μεταξύ των προσκυνητών που έφθασαν  από το Τέξας και τη Βαλένθια, εκτός από τους πάντα παρόντες Ρωμαίους, τις πολλές ενοριακές ομάδες και τους νέους ιερείς που χειροτονήθηκαν χθες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, το χαμόγελο του Πάπα Φραγκίσκου στράφηκε και προς όλες τις μητέρες με την ευκαιρία της γιορτής που είναι αφιερωμένη σ’ αυτές, ενώ όλη η Πλατεία του Αγίου Πέτρου δονούσε από το βροντερό και ένθερμο   χειροκρότημα του πλήθους.

«Σε πολλές χώρες, η "Ημέρα της Μητέρας" γιορτάζεται σήμερα. Θα ήθελα να στείλω ένα θερμό χαιρετισμό σε όλες τις μητέρες, ευχαριστώντας τις και χειροκροτώντας τις μητέρες, όλες τις μητέρες ! – για το πολύτιμο έργο τους στην ανατροφή των παιδιών και την προστασία της αξίας της οικογένειας. Επίσης, ας θυμηθούμε τις μητέρες που μας κοιτάζουν από τον ουρανό και συνεχίζουν να μας προσέχουν με την προσευχή τους. Οι σκέψεις μας πηγαίνουν επίσης στην ουράνια Μητέρα μας, την οποία θα γιορτάσουμε αύριο, Δευτέρα 13 Μαΐου, με το όνομα της Παναγίας της Φατιμά. Σ’ εκείνη εμπιστευόμαστε για να συνεχίσομε την πορεία μας  με χαρά και γενναιοδωρία.

Το θάρρος να διακινδυνεύσουμε για τον  Ιησού

Από το παράθυρο του Αποστολικού  Οίκου, ο Πάπας μίλησε και  για  την  Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τις Εκκλησιαστικές Κλήσεις που κάθε χρόνο γιορτάζεται την Τέταρτη Κυριακή του Πάσχα. Φέτος το θέμα  είναι: «Το θάρρος για να  διακινδυνεύουμε για  την υπόσχεση του Θεού». «Ακολουθώντας τον Ιησού είναι πάντα ένας κίνδυνος, αλλά χρειάζεται θάρρος», προτρέπει ο Ποντίφικας που κάλεσε δίπλα του στο παράθυρο 2 από τους 19 ιερείς, που χειροτόνησε χθες  στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, για να δώσουν και εκείνοι την ευλογία τους.

«Ενώ  χαιρετώ με αγάπη τους νέους αυτούς πρεσβυτέρους μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους τους, σας καλώ να θυμάστε πόσους ο Κύριος συνεχίζει να καλεί , όπως έκανε τότε με τους Αποστόλους στην όχθη της λίμνης της Γαλιλαίας, να γίνουν «ψαράδες ανθρώπων.

Εγκαταλείψτε τον εγωισμό και τα λάθος μονοπάτια

Η σκέψη του Αγίου Πατέρα κατά την Πασχαλινή Θεομητορική προσευχή  «ReginaCoeli» (Βασίλισσα του Ουρανού)  στράφηκε προς το ευαγγέλιο αυτής της Κυριακής, που  αναφέρεται στον Ιησού ως τον αληθινό, μοναδικό και καλό Ποιμένα του Λαού του Θεού και επέμενε  ότι η σχέση μεταξύ του Χριστού και του ποιμνίου  του είναι μια σχέση αμοιβαιότητας.

«Το έργο του Καλού Ποιμένα – δηλώνει ο Πάπας  εκφράζεται σε μερικές ενέργειες: Μιλάει, γνωρίζει τις επιθυμίες της καρδιάς,  τις ελπίδες, όπως και τις αποτυχίες και απογοητεύσεις, δίνει αιώνια ζωή, διαφυλάττει , μας δέχεται και μας αγαπά όπως είμαστε με τα χαρίσματά μας και τα ελαττώματά μας. Αλλά, όπως περιγράφεται στο Ευαγγέλιο – συνεχίζει ο  Ποντίφικας –  υπάρχουν και πράξεις όπως το να ακούμε  το Θεό και να τον ακολουθούμε, που  αφορούν το ποίμνιο και δείχνουν πώς πρέπει να ανταποκριθούμε στις τρυφερές και προσεκτικές αντιλήψεις του Κυρίου.

Στην πραγματικότητα, η ακρόαση και η αναγνώριση της φωνής Του υπονοεί την οικειότητα μαζί Του, η οποία εδραιώνεται στην προσευχή, στη συνάντηση καρδιάς με καρδιά, με τον θεϊκό Δάσκαλο και τον Ποιμένα των ψυχών μας. Αυτή η οικειότητα ενισχύει σε μας την επιθυμία να τον ακολουθήσουμε, αφήνοντας τον λαβύρινθο των λανθασμένων μονοπατιών, εγκαταλείποντας τις εγωιστικές συμπεριφορές, ξεκινώντας από τα νέα μονοπάτια της αδελφοσύνης και το δώρο της μίμησης  Του».

Συνεργάτες του Χριστού στο κήρυγμα  του Ευαγγελίου

«Από την οικειότητα με τον Θεό – καταλήγει ο Πάπας –  δημιουργείται η χαρά να τον ακολουθήσουμε, επιτρέποντας στον εαυτό μας να οδηγηθεί στην πληρότητα της αιώνιας ζωής.

Τέλος, ο Πάπας Φραγκίσκος  αφιέρωσε στην Παναγία όλους τους ιερείς και μοναχούς:

«Εκείνη, που ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα του Θεού, είθε να βοηθά ιδιαίτερα εκείνους που καλούνται στην ιεροσύνη και την αφιερωμένη  ζωή, ώστε να δέχονται  με χαρά και διαθεσιμότητα  το κάλεσμα του Χριστού, να είναι οι πιο άμεσοι συνεργάτες του στο κήρυγμα του Ευαγγελίου και στην υπηρεσία της Βασιλείας του Θεού σ’ αυτόν τον συγκεκριμένο καιρό μας».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου