Διορισμός βοηθού εφημέριου

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ  
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

 

Αρ. Πρωτ.   21/2017
Αρ. Φακ.    001/00100                                                                    

Διορισμός βοηθού εφημέριου

Προκειμένου, η κατανομή της ποιμαντικής εργασίας στην τοπική μας Εκκλησία να είναι δικαιότερη και όλοι οι ιερείς μας εξ ίσου να επωμίζονται το δικό τους μερίδιο, όπως αυτό επιβάλλεται από την  κοινή αγάπη μας για όλους τους ιερείς και συνεργάτες μας, προβαίνουμε στον παρακάτω συμπληρωματικό ορισμό,

που αφορά εσένα αγαπητέ  π. Πέτρο Σοκολόφσκυ.

Ενώ θα παραμείνεις εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Κώμης (Κώμη-Περάστρα–Μοναστήρια) σου αναθέτουμε και καθήκοντα βοηθού στην Ποιμαντική Ενότητα της Καλλονής (Καλλονή, Καρκάδο, Κάτω Κλείσμα, Αετοφωλιά και Καρδιανή).

Επιθυμούμε, στην Ποιμαντική Ενότητα της Κώμης, να φροντίζεις για την κατηχητική, λατρευτική και ποιμαντική ζωή της, με ιδιαίτερη φροντίδα προς τα παιδιά, τους έφηβους και νέους και ιδιαίτερα τους ασθενείς και αναγκεμένους ενορίτες σου.

Σου ζητάμε να  εξασφαλίζεις μία Λειτουργία σε ημέρα Κυριακή στην Καθέδρα της Ποιμαντικής Ενότητας Κώμης που είναι ο Ενοριακός Ναός του Αγίου Ιωάννη και μία Λειτουργία μέσα στην εβδομάδα στον ίδιο Ναό ή στο Ναό του Ονόματος της Παναγίας. Επίσης να φροντίζεις για κάθε έκτακτη ιεροτελεστία που θα προκύπτει από τη ζωή της ποιμαντικής αυτής ενότητας.

Θέλουμε να εξασφαλίζεις μία Λειτουργία μέσα στην εβδομάδα στον Ενοριακό Ναό του Αγίου  Γεωργίου στην Περάστρα, κατά προτίμηση ημέρα Δευτέρα.

Όσον αφορά στα καθήκοντα του βοηθού εφημερίου της Ποιμαντικής Ενότητας Καλλονής, αυτά θα ορίζονται από τον εφημέριο της Ποιμαντικής αυτής Ενότητας, π. Φραγκίσκο Βιδάλη, που είναι και ο Γενικός Βικάριος της τοπικής Εκκλησίας μας.

Θα εξασφαλίζεις τουλάχιστο μία Λειτουργία το Σάββατο  βράδυ και μία Λειτουργία την Κυριακή στην Ποιμαντική Ενότητα της Καλλονής που θα σου υποδεικνύει ο εφημέριος. Αλλά και κάθε έκτακτη ποιμαντική εξυπηρέτηση που θα σου ζητηθεί από τον ίδιο.      

Για την εξυπηρέτηση των ενοριών της ποιμαντικής Ενότητας Καλλονής, με βάση το πρόγραμμα που θα σου ορίζει ο εφημέριος,  θα σου εξασφαλίζεται η μεταφορά από άτομο το οποίο θα αναζητήσουμε.

Εύχομαι, αγαπητέ π. Πέτρο, τα νέα ποιμαντικά καθήκοντα που σου αναθέτουμε, να σου προσφέρουν νέες ευκαιρίες άσκησης της ιερατικής σου αποστολής και την αξιοποίηση των χαρισμάτων σου,  προς εξυπηρέτηση της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Κύριος να σε ευλογεί, με τις ικεσίες της Παναγίας και να σε καταστήσει ένα ζηλωτή εφημέριο και βοηθό εφημερίου για τη δόξα του Θεού και το πνευματικό όφελος της Εκκλησίας.

Δόθηκε στις 31 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Ιωάννη Μπόσκο.

       

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος
Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου