“Δεν γνωρίζω αν θα είμαι στον Παναμά, θα είναι όμως ο Πέτρος”

“Δεν γνωρίζω αν θα είμαι  στον Παναμά, θα είναι όμως ο Πέτρος”

“Δεν γνωρίζω αν θα είμαι παρών  στον Παναμά  στην επόμενη  Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας το 2019, αλλά ξέρω ότι θα είναι ο Πέτρος».  Ο Πάπας Φραγκίσκος  ολοκλήρωσε με ένα πέπλο μελαγχολίας την 31η Παγκόσμια ημέρα Νεολαίας  που  βιώθηκε  με ενθουσιασμό από περισσοτέρους του ενός  εκατομμυρίου νέους και νέες που έφθασαν στην Κρακοβία της Πολωνίας από κάθε ήπειρο.

Στο Tauron Arena, γνωστό κέντρο αθλητισμού δέκα χιλιόμετρα μακριά από την Κρακοβία, ο Πάπας Φραγκίσκος – πριν επιστρέψει στη Ρώμη – συνάντησε είκοσι περίπου χιλιάδες εθελοντές,  και  διοργανωτές αυτού του παγκόσμιου , οι οποίοι τον δέχτηκαν ως ένα είδωλο! Μεταξύ χειροκροτημάτων, κραυγές, φωτογραφικά φλας  ο Ποντίφικας  πραγματοποίησε το συνηθισμένο γύρω  με το ειδικό «παπικό αυτοκίνητο», ενώ μια τοπική φιλαρμονική παιάνιζε την ύμνο της ΠΗΝ από μία εξέδρα  όπου είχαν τοποθετηθεί και γιγαντοοθόνες  που παρουσίαζαν τα πορτραίτα των προκατόχων του  Αγίου Πάπα Ιωάννη Παύλου Β, της Μοναχής Faustina Kowalska, του Piergiorgio Frassati και του, Massimiliano Kolbe, που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην 31η αυτή ΠΗΝ.

Εκφράζοντας την προσωπική του ευγνωμοσύνη «για το έργο που επιτέλεσαν, την γενναιοδωρία και την αφοσίωση  αυτών των νέων που  εργάστηκαν για να προετοιμάσουν το ιστορικό αυτό γεγονός , συνόδεψαν και βοήθησαν χιλιάδες  προσκυνητές νέους», ο Πάπας Φραγκίσκος, άφησε κατά μέρος το γραπτό κείμενο  που είχε ετοιμάσει  για την περίσταση , λέγοντάς τους: «είναι πέντε σελίδες , είναι κουραστικό…….»

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «εσείς είστε οι ελπίδες  του μέλλοντος. Και είναι αλήθεια. Και συνέχισε, θέλετε να είστε οι ελπίδες του μέλλοντος; Ναι, ναι, ακούστηκε μια ομοβροντία.

«Εγώ δεν  γνωρίζω αν θα είμαι στον Παναμά, αλλά σας βεβαιώνω ότι ο Πέτρος θα είναι στον Παναμά».

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου