Δεν μπορούμε να κάνουμε τη διδασκαλία του Ιησού όπως την θέλει ο καθένας

Δεν μπορούμε να κάνουμε τη διδασκαλία του Ιησού όπως την θέλει ο καθένας


Για το νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή και αφορά την νομική ταυτότητα φύλου μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους δημοσιογράφους, μετά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. «Η Εκκλησία έχει σταθερές θέσεις. Κάθε ένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, τις επιλογές του» είπε ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου.

Σε ερώτηση για το αν η υπερψήφιση του νομοσχεδίου θα επιδείνωνε τις σχέσεις πολιτείας και Εκκλησίας ο κ. Ιερώνυμος υποστήριξε διπλωματικά «Πιστεύω αναλογίζεστε το μέγεθος των προβλημάτων που πρέπει να ασχοληθούμε. Για αυτό και εγώ λυπάμαι που ενώ είναι τόσα τα προβλήματα της δυστυχίας, της πείνας, καθόμαστε και ασχολούμαστε με αυτά τα πράγματα. Η Εκκλησία έχει τις θέσεις της και σε άλλα θέματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τη διδασκαλία του Ιησού όπως την θέλει ο καθένας» ενώ απέδωσε τα εύσημα στον πρώην ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα για τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι «δεν θέλουμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο. Και αυτά έχουν δικαιώματα στην ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν».

Πηγή: amen.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου