Αρκετά με τις εξωδικαστικές εκτελέσεις

Αρκετά με τις εξωδικαστικές εκτελέσεις


Αρκετά με την συνοπτικές εκτελέσεις: η έκκληση έρχεται από τους Ιησουίτες των Φιλιππίνων και διαδίδεται σε όλες τις επισκοπές, εκκλησίες, σχολεία και ινστιτούτα όπου υπάρχουν θρησκευόμενοι. Δεν μπορεί να οικοδομηθεί ένα έθνος πάνω σε θύματα συνοπτικών εκτελέσεων, δηλώνουν επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ένταξή τους στις πολλαπλές φωνές της καθολικής κοινότητας των Φιλιππίνων που εξέφρασαν τη λύπη τους για τη συνεχιζόμενη διαδικασία εκτελέσεων στη χώρα, χωρίς δίκη, η οποία ξεκίνησε ως εργαλείο για «τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών» υπό την προεδρία του Rodrigo DuterteΕδώ και αρκετές εβδομάδες, κάθε βράδυ οι καμπάνες της πρωτεύουσας, και των διαφόρων επισκοπών, ηχούν πένθιμα για να θυμίζουν τα θύματα των εξωδικαστικών δολοφονιών, μια διαμαρτυρία που ενώνει διάφορα στοιχεία της κοινωνίας πολιτών των Φιλιππίνων.

Το ανακοινωθέν των Ιησουιτών, που το υπογράφει ο υπεύθυνος πατέρας για την περιοχή, Antonio Moreno, μοιράζεται την έκκληση, που ξεκίνησε πρόσφατα ο καρδινάλιος αρχιεπίσκοπος της Μανίλα, Luis Antonio G. Tagle, «στη συνείδηση όσων παράγουν και πουλούν παράνομα ναρκωτικά» και «στη συνείδηση όσων σκοτώνουν ακόμη και αθώους».

Οι μοναχοί ζητούν να σταματήσουν οι εγκληματικές ενέργειες και ταυτόχρονα να σταματήσουν οι αδιάκριτες δολοφονίες ανθρώπινων ζωών: από τον Ιούνιο του 2016 εκτιμάται ότι τα θύματα των συνοπτικών δολοφονιών είναι τουλάχιστον δώδεκα χιλιάδες. «Συμφωνούμε στο γεγονός ότι η απειλή των παράνομων ναρκωτικών είναι πραγματική και καταστροφική, γράφουν οι Ιησουίτες, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «η απειλή των ναρκωτικών δεν αποτελεί το μόνο πολιτικό ή ποινικό πρόβλημα. Είναι το κακό που επιτίθεται στη ανθρωπότητα». Ωστόσο, παρατηρούν, «δεν μπορούμε να πολεμήσουμε το κακό μόνο με όπλα και σφαίρες. Αυτό το κακό καταπολεμάται με τη συνεργασία, τη φωτισμένη χρήση της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, τη θυσία, την προσευχή».

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 21 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΔ’ Κυριακή του Πάσχα, 21 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 5ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου