Δεν αφήνουμε κανένα πίσω

Δεν αφήνουμε κανένα πίσω

Ο Πρόεδρος της Caritas Austria και διευθυντής της Caritas Vienna, Πανοσιολογιότατος Michael Landau, ιερέας και βιοχημικός, είναι ο νέος πρόεδρος της Caritas Europa. Η εκλογή του πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού. Από την αρχή του έργου του στην Caritas, ο Αρχιεπίσκοπος Landau έχει επικεντρωθεί σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα και σε άτομα που βασίζονται στο έργο του Caritas.

Στην ομιλία του καλωσορίσματος, ο νέος πρόεδρος εξέφρασε την ειλικρινή του εκτίμηση για την εμπιστοσύνη που έδωσε η Οργάνωση με την εκλογή του, ιδίως για την κατάσταση που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19 και της πρόκλησης που αντιπροσωπεύει για το δίκτυο Caritas, που καλείται να εξυπηρετήσει σωστά τους πιο ευάλωτους και άπορους.
Ο ιερέας τόνισε ότι η τρέχουσα κρίση επιβεβαιώνει ότι είμαστε όλοι υπεύθυνοι, για τον εαυτό μας και για τους άλλους, για τους πιο ευάλωτους και για τον πλανήτη. «Αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητη η ανθρωπότητα και η αλληλεγγύη του καθενός μας. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Αλλά μπορούμε να αλλάξουμε πολλά αν θέλουμε. Μαζί. Σε πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης. Ας επικεντρωθούμε – προτρέποντας τον Monsignor Landau – στις δυνατότητες που έχουμε και στα δυνατά μας σημεία. Δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω. "

Η πέμπτη επέτειος της Εγκυκλίου εγκυκλίου Laudato si αποτέλεσε επίσης αντικείμενο της ετήσιας συνέλευσης της Caritas Europa. Η γενική γραμματέας, Maria Nyman, δήλωσε ότι, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η Εγκύκλιος επικεντρώνεται στη φροντίδα του κοινού σπιτιού, είναι «και θα συνεχίσει να είναι» ένα σημαντικό ντοκουμέντο αναφοράς για την Caritas τα επόμενα χρόνια. "Η μελλοντική μας στρατηγική θα ενσωματώσει τη φροντίδα της Δημιουργίας στις κεντρικές της προτεραιότητες, ως μέσο προώθησης της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων που υπηρετούμε".


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου