Εξήλθε του νοσοκομείου ο Καρδινάλιος De Donatis

Εξήλθε του νοσοκομείου ο Καρδινάλιος  De Donatis

Μια ευχάριστη είδηση φθάνει από τη Ρώμη: Ο Βικάριος της Εκκλησίας της Ρώμης, Καρδινάλιος De Donatis, εξήλθε από την Πολυκλινική Gemelli.
Όπως αναφέρει το Πρακτορείο πληροφοριών Agensir, ο Καρδινάλιος Βικάριος του Ποντίφικα για την Εκκλησιαστική Επαρχία της Ρώμης θα συνεχίσει την ανάρρωση στο σπίτι του. Είναι μια είδηση γεμάτη ελπίδα που φθάνει από τη Ρώμη και ο ίδιος ο Καρδινάλιος εξέφρασε όλη την ευγνωμοσύνη του στον Κύριο για τη σταδιακή θεραπεία του, λέγοντας: «Είμαι ευγνώμων προς το Θεό».
Ο Καρδινάλιος Angelo De Donatis είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Agostino Gemelli της Ρώμης στις 30 Μαρτίου, μετά τη διάγνωση του, ως θετικού στον ιό του κορωνοϊού. Η προσευχή του, όπως αναφέρει το Πρακτορείο ειδήσεων Agensir, ενώνεται με την προσευχή όλης της χριστιανικής κοινότητας κατά το Πασχαλινό Τριήμερο. Πριν εξέλθει από τη νοσοκομειακή δομή εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους εργάτες της υγείας που εργάζονται εντατικά.

Να εμπιστευόμαστε στα χέρια του Θεού
Πριν από μερικές ημέρες, ο Αξιωματούχος είχε συμμεριστεί μία σκέψη με την οποία καλούσε όλους να σκεφθούν αυτή τη λεπτή ιστορική στιγμή. Ο Καρδινάλιος είχε πράγματι δηλώσει ότι, η πιο αποτελεσματική θεραπεία από το άγχος αυτής της περιόδου είναι η εμπιστοσύνη στα χέρια του Θεού. «Βρισκόμαστε στα χέρια Του και κανείς δεν μπορεί να χαθεί μέσα από αυτά», είχε δηλώσει στη διάρκεια της Θεία Λειτουργίας που τέλεσε στο Ναό της Θείας Αγάπης.

Ευχαριστίες στον Πάπα Φραγκίσκο
Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει τους πιστούς της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Ρώμης και τον Πάπα Φραγκίσκο. Δήλωσε ότι είναι ευγνώμων προς τον Ποντίφικα για την συνεχή προσευχή του, για την πατρική εγγύτητά που του έδειξε σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Είναι μια είδηση γεμάτη ελπίδα για όλους: μετά από 11 ημέρες ασθένειας, ο Καρδινάλιος Angelo De Donatis αφήνει λοιπόν την Πολυκλινική Gemelli και επιστρέφει στο σπίτι του.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου