Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ CCEE ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ  CCEE ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Οι Επίσκοποι της Ευρώπης ευχαριστούν ένα εκατομμύριο εθελοντών με την ευκαιρία της γενικής Συνέλευσης των Συνόδων Ιεραρχιών Ευρώπη  που έγινε στην πόλη Poznań, της Πολωνίας από τις 13-16 Σεπτεμβρίου 2018

"η εργασία των εθελοντών εμπλέκει ένα εκατομμύριο χριστιανούς στην Ευρώπη και είναι μία σημαντική και διάχυτη δραστηριότητα  που μπορεί να φθάσει σε πολλούς ανθρώπους, φτωχούς και περιθωριακούς  που ζουν στις πλούσιες δικές μας κοινωνίες με μία ιδιαίτερη δυναμική αγάπης. Επιθυμούμε να εκφράσουμε την εγγύτητά μας , να ενθαρρύνουμε  τη στήριξη  και την ευγνωμοσύνη  στους χριστιανούς , που ασχολούνται με τον θεσμοθετημένο ή περιστασιακό εθελοντισμό. "Με αυτά τα αισθήματα ευγνωμοσύνης  για τη στρατιά των εθελοντών  που κάθε μέρα  δίνει  μαρτυρία  της χριστιανικής τους η οποία εισήχθη στο τελικό Μήνυμα της Γενικής Συνέλευσης  το οποίο ολοκλήρωσαν τις εργασίες της ετήσιας Συνέλευσής του οι Πρόεδροι των Συνόδων Ιεραρχιών Ευρώπης. Η Γενική Συνέλευση φέτος έγινε στην πόλη Poznań, στην Πολωνία, από τις 13-16 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιοτάτου Stanisław Gądecki, Αρχιεπισκόπου της Poznań, Προέδρου της Συνόδου της Ιεραρχίας της Πολωνίας και Αντιπροέδρου του CCEE.

Η Γενική αυτή Συνέλευση έγινε στην Πατρίδα του Αγίου Πάπα, Πολωνού Ιωάννη Παύλου Β’ για να εορταστεί η 100η επέτειος  της ανακτηθείσας  ανεξαρτησίας  της Πολωνίας – την "νέα γέννηση" του Πολωνικού Κράτους , το οποίο στον δέκατο όγδοο αιώνα  ήταν διηρημένα  μεταξύ των γειτονικών  αυτοκρατοριών. Αυτός ο τόπος  εκλέχτηκε για να εορταστεί η 1050η  επέτειος  της πρώτης Επισκοπής στην Πολωνία  στην πόλη, που είναι η πρώτη Εκκλησιαστική Επαρχία  της σύγχρονης Πολωνίας.

Οι Επίσκοποι έθεσαν στο επίκεντρο του προβληματισμού το πνεύμα αλληλεγγύης της Ευρώπης: ιδιαίτερα τον ρόλο που διαδραματίζει η αλληλεγγύη στην ανάπτυξη των συνειδήσεων και των κοινωνιών, την αλληλεγγύη μεταξύ των εθνών. Συνέδρια κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων μιας ευρωπαϊκής έρευνας για την εθελοντική εργασία, την οποία προώθησαν οι ΧΚΑΕ. Η έρευνα παρουσιάστηκε από τον π Wojciech Sadłoń SAC, μέλος της Στατιστικής Υπηρεσίας της Καθολικής Εκκλησίας στην Πολωνία (περίληψη των αποτελεσμάτων της έρευνας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του CCEE: www.ccee.eu).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν τα μελλοντικά προγράμματα των επιτροπών του CCEE. Οι Επίσκοποι ακολούθησαν τις εκθέσεις των εκκλησιαστικών αντιπροσώπων που παρακολούθησαν τη δραστηριότητα των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και έδειξαν την εκτίμησή τους για το έργο  του Συμβουλίου της Ευρώπης .

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, οι Πρόεδροι των Συνόδων των Επισκόπων εξέλεξαν τον Μάρτιν Μιχάλιτσεκ, Γενικό Γραμματέα των ΧΚΑΕ, για μία πενταετή θητεία (2018-2022).

Στο Πόζναν οι Ευρωπαίοι Επίσκοποι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φροντίδα και το είδος των χριστιανικών ριζών. Ο  Πρωθυπουργός Mateusz Morawiechi απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση, όπως και ο Πρόεδρος της Πολωνικής Δημοκρατίας Andrzej Duda, ο οποίος συναντήθηκε με τους Προέδρους των Συνόδων των Επισκόπων το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Η Γενική Συνέλευση του  CCEE ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, με  την τέλεση της Ευχαριστίας στον Καθεδρικό Ναό του Poznań, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την εθνική τηλεόραση του TVP3.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου