ΕΠΙΤΥΧΗ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΣΙΑΜΑΙΩΝ ΣΤΟ “BAMBINO JESU”

7

ΕΠΙΤΥΧΗ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΣΙΑΜΑΙΩΝ ΣΤΟ  “BAMBINO JESU”

Ίσως είναι μοναδική περίπτωση παγκοσμίως που δυο σιαμαία παιδιά που είχαν κοινό μεγάλο κομμάτι του κεφαλιού τους κατάφεραν να αποκολληθούν επιτυχώς. Η επιτυχία ανήκει στο διάσημο παιδιατρικό νοσοκομείο της Αγίας Έδρας και η ιστορία πίσω από την επέμβαση έχει επίσης το ενδιαφέρον της.
Ήταν Ιούλιος του 2018 όταν η Mariela Enoc, πρόεδρος του Bambino Gesu βρέθηκε στο Bangui, πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Ο Πάπας είχε υποσχεθεί τη δημιουργία ενός παιδιατρικού νοσοκομείου, το οποίο θα ήταν το μοναδικό στη χώρα. όπως και έγινε. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Αγίας Έδρας που θα εξέταζε τεχνικά θέματα η κα Enoc, έμαθε ότι, προ 5 ημερών είχαν γεννηθεί τα συγκεκριμένα σιαμαία στην πρωτεύουσα. Τα είδε και δέχθηκε την έκκληση της μητέρα τους να τη βοηθήσει. Επιστρέφοντας στην Ιταλία ανέφερε την κατάσταση και άρχισε η μελέτη της πολύ δύσκολης αυτής περίπτωσης. Μετά 12 μήνες μελετών και 3 επιτυχείς επεμβάσεις τα δύο κορίτσια, η Ervina και η Prefinα, από τα τέλη Ιουνίου 2020, είναι σε θέση πλέον να βλέπουν η μια το πρόσωπο της άλλης και οι δύο μαζί το πρόσωπο της μαμάς τους και ν` ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον τους !

Πληροφορίες και φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου