Αύξησε (μας) την εξυπηρέτηση

1

Αύξησε (μας) την εξυπηρέτηση

«Αύξησε την πίστη μας» λένε οι Απόστολοι στον Κύριο (Λκ. 17,5). Τι σημαίνει αυτό; Η απάντηση του Χριστού απ’ τα συμφραζόμενα είναι σαν να λέει: «Αυξήστε μέσα σας την επιθυμία να εξυπηρετεί ο ένας τον άλλον». Εξ άλλου τι αύξηση χρειάζεται η πίστη; Όντας τόσο λίγη, σαν σπόρος μουστάρδας, είναι ικανή να μεταφέρει ένα δέντρο ή ένα βουνό στη θάλασσα!
«Αύξησέ μας την πίστη» δεν είναι μια επιθυμία, αλλά μια ωραία, απλή προσευχή για να διώξει από μέσα μας την τάση που όλοι έχουμε για μια παθητικότητα, μια αδράνεια, νομίζοντας ότι η πίστη είναι μόνο υπόθεση του Θεού και εμάς προσωπικά δεν μας αφορά. Ασφαλώς και η πίστη είναι δώρο Θεού, αλλά είναι και δική μας υπόθεση να λάβουμε τα μέτρα μας για ν’ αυξηθεί και στη συνέχεια να την εξασκήσουμε ανάλογα με τις δυνατότητές μας. Και εδώ είναι που επεμβαίνει η εξυπηρέτηση, η μαρτυρία της αγάπης που κατοικεί στην καρδιά του αληθινού μαθητή του Χριστού.
«Υπηρετώ» είναι η κανονική διάθεση του χριστιανού και το «κέντρο» της αποστολή για την Εκκλησία ολόκληρη. Όλοι οι σπόροι της αγάπης – κι όχι της μουστάρδας – που σπέρνουμε, αναγγέλλουν το Ευαγγέλιο και ετοιμάζουν ένα θαυμάσιο θερισμό για την Βασιλεία του Θεού.
«Αύξησέ μας την πίστη» Κύριε! Δίνε μας διάθεση να εξυπηρετούμε Εσένα στο πρόσωπο του πλησίον μας – όποιος κι αν είναι!

πμβ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

a_fragkiskos_2014_2.jpg

Ωράριο Θείων Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 2-3 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Σάββατο 19.30 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου