ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ στο Ascoli

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ στο  Ascoli

Σήμερα θα τελεστεί με επίσημο τρόπο η κηδεία των θυμάτων του σεισμού  της περασμένης στην κεντρική Απέννινα. Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στις 11.3ο το πρωί  στο Ascoli Piceno, στο κλειστό γυμναστήριο δίπλα στο νοσοκομείο, "Mazzoni" από τον Επίσκοπο  της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Marche, Σεβασμιότατο   GiovanniD’Ercole.

Παρόντες  στην Ιεροτελεστία θα είναι ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας, Sergio Mattarella, και ο Πρωθυπουργός, Matteo Renzi, ο οποίος και κήρυξε εθνικό πένθος  για σήμερα, με όλες τις σημαίες της Ιταλίας να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια. Λίγο πριν την εξόδιο Ακολουθία, ο Αρχηγός του Κράτους  θα επισκεφθεί τις κωμοπόλεις που πλήγηκαν, ξεκινώντας από την Amatrice.

Εν τω μεταξύ και χθες συνεχίστηκαν  οι δονήσεις, η πιο δυνατή ήταν  4,8 βαθμών ρίχτερ στις 6.28,  το πρωί και ακολούθησαν άλλες οκτώ μικρότερου μεγέθους. Μέχρι τώρα οι δονήσεις ήταν  928, εκ των οποίων οι  προχθεσινές 100.

Ο αριθμός των νεκρών συνεχώς αυξάνεται  και ο αριθμός μέχρι χθες ήταν  278 (εκ των οποίων οι  218 μόνο στη  sola Amatrice, 49 στην Arquata del Tronto και  11 στην  Accumoli), ενώ οι τραυματίες είναι  τουλάχιστο  387 και 15 αγνοούμενοι (όλοι στην Amatrice).

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ακούγοντας σήμερα την ευαγγελική περικοπή διερωτάται κανείς αν είναι δυνατόν να έχουν βγει από το στόμα του Κυρίου

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου