ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ στο Ascoli

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ στο  Ascoli

Σήμερα θα τελεστεί με επίσημο τρόπο η κηδεία των θυμάτων του σεισμού  της περασμένης στην κεντρική Απέννινα. Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στις 11.3ο το πρωί  στο Ascoli Piceno, στο κλειστό γυμναστήριο δίπλα στο νοσοκομείο, "Mazzoni" από τον Επίσκοπο  της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Marche, Σεβασμιότατο   GiovanniD’Ercole.

Παρόντες  στην Ιεροτελεστία θα είναι ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας, Sergio Mattarella, και ο Πρωθυπουργός, Matteo Renzi, ο οποίος και κήρυξε εθνικό πένθος  για σήμερα, με όλες τις σημαίες της Ιταλίας να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια. Λίγο πριν την εξόδιο Ακολουθία, ο Αρχηγός του Κράτους  θα επισκεφθεί τις κωμοπόλεις που πλήγηκαν, ξεκινώντας από την Amatrice.

Εν τω μεταξύ και χθες συνεχίστηκαν  οι δονήσεις, η πιο δυνατή ήταν  4,8 βαθμών ρίχτερ στις 6.28,  το πρωί και ακολούθησαν άλλες οκτώ μικρότερου μεγέθους. Μέχρι τώρα οι δονήσεις ήταν  928, εκ των οποίων οι  προχθεσινές 100.

Ο αριθμός των νεκρών συνεχώς αυξάνεται  και ο αριθμός μέχρι χθες ήταν  278 (εκ των οποίων οι  218 μόνο στη  sola Amatrice, 49 στην Arquata del Tronto και  11 στην  Accumoli), ενώ οι τραυματίες είναι  τουλάχιστο  387 και 15 αγνοούμενοι (όλοι στην Amatrice).

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου