Ας ευχηθούμε ο ένας στον άλλο το καλό

Ας ευχηθούμε ο ένας στον άλλο το καλό 

Στο τέλος της Θεομητορικής προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας μετέβη στην Αίθουσα Paolo VIγια να παραστεί σε ένα εορταστικό μεσημεριανό γεύμα με 1.500 άτομα, μεταξύ των οποίων αναγκεμένοι, λιγότερα κατέχοντες και φτωχοί, συνοδευόμενοι από το εθελοντικό προσωπικό οργανώσεων από όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή στη Ρώμη και σε όλες τις ιταλικές μητροπόλεις, ανάλογες πρωτοβουλίες θα πρωταγωνιστήσουν σε  σημεία όπου προσφέρονται γεύματα για τους απόρους σε ξενώνες και ενορίες.

Αμέσως μετά τον χαιρετισμό του σεβασμιότατου Rino Fisichella, προέδρου του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση του Νέου Ευαγγελισμού, ο Πάπας απηύθυνε προς τους παρευρισκομένους ένα σύντομο χαιρετισμό και μια προσευχή:

«Καλώς ήρθατε όλοι! – ήταν τα λόγια του Ποντίφικα – ας προετοιμαστούμε γι αυτή τη στιγμή μαζί: καθένας μας με την καρδιά του γεμάτη καλή θέληση και φιλία προς τους άλλους, ας μοιραστούμε το γεύμα και ας ευχηθούμε το καλύτερο ο ένας για τον άλλο. Και τώρα ας παρακαλέσουμε τον Κύριο να ευλογήσει αυτό το γεύμα, να ευλογήσει όλους εκείνους που το ετοίμασαν, να ευλογήσει όλους εμάς, να ευλογήσει τις καρδιές μας, τις οικογένειές μας, τις επιθυμίες μας, τη ζωή μας και να μας χορηγήσει υγεία και δύναμη. Αμήν. Επίσης, μια ευλογία για όλους εκείνους που βρίσκονται στα άλλα σημεία όπου προσφέρονται γεύματα για τους απόρους γύρω από τη Ρώμη, επειδή η Ρώμη είναι πλήρης από αυτή, σήμερα. Ένα χαιρετισμό και ένα χειροκρότημα γι όλους αυτούς από εδώ…».

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου