ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου άρχισε στην Εκκλησία της Τήνου το τριήμερο των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τη λήξη του εκτάκτου Ιωβηλαίου έτους της Ευσπλαχνίας.

Στις 5 το απόγευμα στον Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου, στη περιοχή Μέση της Τήνου, τελέστηκε Ακολουθία Μετανοίας.  

Την όλη Ακολουθία, η οποία διήρκησε δύο  ώρες, την προετοίμασαν τέσσερεις ιερείς: ο π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο π. Μάρκος Φώσκολος, ο π. Ριχάρδος  και ο π. Γιάννης Σκλάβος. Η προετοιμασία έγινε με πολύ γούστο και εκείνο που πέτυχαν οι διοργανωτές ήταν η όμορφη κατανυκτική ατμόσφαιρα, την οποία δημιούργησαν μέσα στο Ναό με τον κατάλληλο φωτισμό, την προβολή των και την επιλεγμένη μουσική που βοηθούσε τις στιγμές σιωπής.

Της όλης Ιεροτελεστίας προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπός μας, π. Νικόλαος και συμμετείχαν όλοι οι ιερείς που εργάζονται στην Τήνο. Οι πιστοί είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στην Ακολουθία, χάρη στο καλά επιμελημένο ειδικό τεύχος που είχε προετοιμαστεί για το σκοπό αυτό.

Μετά την είσοδο στο Ναό του Αρχιεπισκόπου και του Ιερού Κλήρου, ο π. Γιάννης Σκλάβος έκανε την κεντρική εισήγηση στην όλη Ιεροτελεστία βοηθώντας όλους τους παρόντες να μπουν στο πνεύμα της Ακολουθίας Μετανοίας.

Τρεις ιερείς ο π. Μάρκος, ο π. Ριχάρδος και ο π. Γιάννης με εμπνευσμένες ομιλίες παρουσίασαν τρεις ευαγγελικές περικοπές που αναφερόταν στον καλό Σαμαρείτη, και στον Ευσπλαχνικό Πατέρα, τις οποίες και στη συνέχεια διάβασαν οι ίδιοι. Μετά από κάθε ευαγγελική περικοπή ακολουθούσε λίγη σιωπηρή προσευχή και στη συνέχεια ψελνόταν ένας κατάλληλος ύμνος μετανοίας.

Τελευταίος απεύθυνε σύντομη προτροπή ο Αρχιεπίσκοπος καλώντας όλους  τους πληγωμένους από την αμαρτία, που φιλοξενούντα στο Πανδοχείο της αγάπης που λέγεται Εκκλησία, να δεχθούν τους σταλμένους από τον Κύριο εκείνη τη βραδιά εννέα «πνευματικούς νοσηλευτές» για να θεραπευόσουν στο όνομα του πανδοχέα Θεού τις πληγές τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε η  ατομική εξομολόγηση και η όλη Ιεροτελεστία ολοκληρώθηκε με τον ασπασμό της ειρήνης και την ευλογία  του Αρχιεπισκόπου.

Ήταν αληθινά μια όμορφη Ακολουθία Μετανοίας και συγχαίρουμε τους ιερείς που με τόση φροντίδα την προετοίμασαν. Μακάρι να είχαν επωφεληθεί και άλλα άτομα αυτής της πνευματικής βραδιάς που πρόσφερε σε όσους συμμετείχαν τη συμφιλίωση με τον Θεό Και τον πλησίον.    

Το τριήμερο για την λήξη του Ιωβηλαίου έτους της Ευσπλαχνίας θα συνεχιστεί σήμερα  το βράδυ στο Ιερό Προσκύνημα της Ιερό Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο με την προσκύνηση του Παναχράντου Μυστηρίου. Θα ολοκληρωθεί αύριο, Κυριακή του Χριστού Βασιλιά με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου κατά την οποία έφηβοι και νέοι θα δηλώσουν ενώπιον της Εκκλησίας ότι θα αρχίσουν την προετοιμασία τους για την ομολογία πίστεως, την οποία και θα κάνουν μέσα στο 2017.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου