ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο ο οποίος, όπως μας βεβαίωσε και ο ίδιος τηλεφωνικώς,ζήτησε και εξασφάλισε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το ποσό των 200.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση της Μελέτης Αποκατάστασης – Αναδιαρρύθμισης του Κτηρίου Παλαιάς Μονής Ουρσουλινών, Λουτρών Τήνου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης έκανε δεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη και με απόφασή του, η μελέτη εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τώρα ένα όνειρο χρόνων γίνεται σιγά-σιγά πραγματικότητα για το νησί της Τήνου και όχι μόνο.

Το ενδιαφέρον που έχουν δείξει επώνυμοι καλλιτέχνες από τη Χώρα μας και η Ακαδημία Καλών  Τεχνών της Φλωρεντίας, σε συνεργασία με άλλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, ανοίγει νέες προοπτικές για το κτηριακό συγκρότημα της  πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών. Μέσα στον Ιούλιο προβλέπεται στην Τήνο συνάντηση με  εκπροσώπους της Ακαδημίας των Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας για να μελετηθεί η δυνατότητα άμεσης συνεργασίας. Πρόθεση μας είναι το κτηριακό αυτό συγκρότημα μέσα σ’ ένα παραδεισένιο περιβάλλον να ετοιμαστεί, να δώσει νέα πνοή στην Τήνο με νέες ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες, Τηνιακούς και της Ευρώπης. Σε συνεργία καταξιωμένων θεσμών και προσώπων του εσωτερικού και του εξωτερικού θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα «Ευρωπαϊκό πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο», όπως αξίζει σ’ αυτήν την πνευματική ακρόπολη.

Και μόνο το γεγονός ότι κατά το φετινό καλοκαίρι θα συνυπάρξει μαζί με την καθημερινή λειτουργία του μοναδικού μουσειακού χώρου της Μονής-Σχολής (καθημερινά 10πμ – 3μμ, εκτός Κυριακής) μία έκθεση Ελλήνων  καλλιτεχνών στους χώρους της Μονής και δεκατρείς (13) εκδηλώσεις στον αύλιο χώρο και σε βοηθητικούς χώρους στης Σχολής, (που προβλέπονται από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Δήμου Τήνου), δικαιώνουν και με  χαρά χαιρετούν την συγκεκριμένη απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου