Αρχιερατεία προφητική και αποφασιστική

2

Αρχιερατεία προφητική και αποφασιστική

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της λατινικής Αμερικής (Celam), κατά την επισημότητα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου έστειλε στον Άγιο Πατέρα τον Πάπα Φραγκίσκου μία Επιστολή. Στην επιστολή, υπογραμμίζεται ότι σήμερα αναπνέουμε “ένα νέο κλίμα στην Εκκλησία”. «Η απλότητα», «η έμπρακτη αρχιερατεία» του Πάπα Φραγκίσκου δείχνουν, στην πραγματικότητα, «μια πιο ευαγγελική Εκκλησία και περισσότερο το Χριστό», μια Εκκλησία στο κέντρο της οποίας υπάρχουν «οι μικροί, οι φτωχοί, οι ευάλωτοι ». «Θαυμάζουμε το πάθος με το οποίο μας καλείτε να βγούμε από την αυτοαναφορά μας και να περπατήσουμε προς τις γεωγραφικές και υπαρξιακές περιφέρειες», γράφει η Celam, έχοντας επίγνωση της σημασίας της ποιμαντικής αποστολής της «χαράς του Ευαγγελίου».

Η πλούσια διδασκαλία του Πάπα
Πολλές, λοιπόν, οι ευχαριστίες που απευθύνουν οι Επίσκοποι της Λατινικής Αμερικής στον Ποντίφικα: για τις «ποιμαντικές του επισκέψεις σε μεγάλο αριθμό λαών» στις ηπείρους, για τη «συνεχή προσευχή και ανησυχία του για τον αγαπημένο Αμαζόνιο και τους φτωχούς». για την «πλούσια διδασκαλία» του, που εκφράζεται στις ομιλίες και στις εγκυκλίους του, όπως η«Querida Amazonia».

Προσευχή για την υποστήριξη
Είναι, επομένως, με «ένα βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης και στοργής» που η Celam απευθύνεται στον Πάπα: «Αγιότητα –καταλήγει η επιστολή – όταν αισθάνεστε την κόπωση της σκληρής δουλειάς που απαιτεί το Η Αρχιερατεία σας, θέλουμε να γνωρίζετε ότι εκατομμύρια τα χέρια στον κόσμο είναι έτοιμα να σας βοηθήσουν. ότι εκατομμύρια χέρια υψώνονται στον ουρανό προσευχόμενοι για αυτήν κάθε μέρα “. Τέλος, οι επίσκοποι της Λατινικής Αμερικής διαβεβαιώνουν τον Πάπα για τη «συνεχή προσευχή» τους.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου