Αρχιερατεία προφητική και αποφασιστική

2

Αρχιερατεία προφητική και αποφασιστική

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της λατινικής Αμερικής (Celam), κατά την επισημότητα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου έστειλε στον Άγιο Πατέρα τον Πάπα Φραγκίσκου μία Επιστολή. Στην επιστολή, υπογραμμίζεται ότι σήμερα αναπνέουμε “ένα νέο κλίμα στην Εκκλησία”. «Η απλότητα», «η έμπρακτη αρχιερατεία» του Πάπα Φραγκίσκου δείχνουν, στην πραγματικότητα, «μια πιο ευαγγελική Εκκλησία και περισσότερο το Χριστό», μια Εκκλησία στο κέντρο της οποίας υπάρχουν «οι μικροί, οι φτωχοί, οι ευάλωτοι ». «Θαυμάζουμε το πάθος με το οποίο μας καλείτε να βγούμε από την αυτοαναφορά μας και να περπατήσουμε προς τις γεωγραφικές και υπαρξιακές περιφέρειες», γράφει η Celam, έχοντας επίγνωση της σημασίας της ποιμαντικής αποστολής της «χαράς του Ευαγγελίου».

Η πλούσια διδασκαλία του Πάπα
Πολλές, λοιπόν, οι ευχαριστίες που απευθύνουν οι Επίσκοποι της Λατινικής Αμερικής στον Ποντίφικα: για τις «ποιμαντικές του επισκέψεις σε μεγάλο αριθμό λαών» στις ηπείρους, για τη «συνεχή προσευχή και ανησυχία του για τον αγαπημένο Αμαζόνιο και τους φτωχούς». για την «πλούσια διδασκαλία» του, που εκφράζεται στις ομιλίες και στις εγκυκλίους του, όπως η«Querida Amazonia».

Προσευχή για την υποστήριξη
Είναι, επομένως, με «ένα βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης και στοργής» που η Celam απευθύνεται στον Πάπα: «Αγιότητα –καταλήγει η επιστολή – όταν αισθάνεστε την κόπωση της σκληρής δουλειάς που απαιτεί το Η Αρχιερατεία σας, θέλουμε να γνωρίζετε ότι εκατομμύρια τα χέρια στον κόσμο είναι έτοιμα να σας βοηθήσουν. ότι εκατομμύρια χέρια υψώνονται στον ουρανό προσευχόμενοι για αυτήν κάθε μέρα “. Τέλος, οι επίσκοποι της Λατινικής Αμερικής διαβεβαιώνουν τον Πάπα για τη «συνεχή προσευχή» τους.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου