Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος: «Ντροπή για την κοινωνία της Χίου το γκρεμισμένο Παρεκκλήσι του Αγ. Ιωσήφ»

Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος: «Ντροπή για την κοινωνία της Χίου το γκρεμισμένο Παρεκκλήσι του Αγ. Ιωσήφ»

 

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Εικόνες που μόνο θλίψη σκορπούν, φέρνει στην επιφάνεια μέσω επιστολής του στον «π» ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και αποστολικός τοποτηρητής της Επισκοπής Χίου κ. Νικόλαος, με αφορμή την κατάσταση την οποία βρίσκεται το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ στο ιστορικό κολέγιο της πόλης.

«Το γυναικείο Μοναχικό Τάγμα τον Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως, πώλησαν στη Χίο το ιστορικό τους Κολέγιο, που είχε μια λαμπρή ιστορία, στη Νομαρχία Χίου. Στο συμβόλαιο αγοροπωλησίας προβλέπεται η ταυτόχρονη επισκευή Κολεγίου και Παρεκκλησίου, πως δηλαδή μαζί με το Κολέγιο θα επισκευαστεί και τα παρακείμενο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ, το οποίο θα είναι στην υπηρεσία της τοπικής Καθολικής Επισκοπής», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα φωτογραφίες από τη σημερινή κατάσταση του ναού.

«Είναι μια ντροπή για την τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού, μια μεγάλη προσβολή για το λαό της Χίου, το Μοναχικό Τάγμα των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ και την Καθολική Επισκοπή Χίου. Έχουν αποσταλεί πολλές επιστολές προς την τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου Βαθμού της Χίου, παραστάσεις στους αρμόδιους, αλλά δυστυχώς μέχρις αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν έχουμε εισακουστεί, αλλά και έχουμε αγνοηθεί» καταλήγει ο καθολικός Ποιμενάρχης απευθύνοντας ύστατη έκκληση προς την Περιφέρεια για άμεσες επισκευές.

20.000 Ευρώ για την αποκατάσταση

Ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση του εγγράφου, άμεση σχεδόν υπήρξε η αντίδραση του Περιφερειακού Συμβούλου Παντελή Μπουγδάνου που σε δηλώσεις του στον «π» επεσήμανε ότι η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει το ποσό των 20.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν επισκευαστικές εργασίες στο Ιερό Παρεκκλήσιο με την βοήθεια και την επιτήρηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Χίου. 

Πηγή: Πολίτης Χιου

[module-750]

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου