ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χθες βράδυ ολοκληρώθηκε το διήμερο προσευχής της Κάριτας Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου που είχε σκοπό να βοηθηθεί με τη δύναμη της προσευχής η προσπάθεια των εθελοντών και εθελοντριών της Κάριτας να ζήσουν την πίστη τους μέσω της έμπρακτης αγάπης και με τη μορφή της αγαθοεργίας προς τους αναγκεμένους αδελφούς μας.

Το πρώτο μέρος ακολούθησε το τυπικό που είχε χρησιμοποιηθεί την πρώτη  βραδιά. Στην αρχή έγινε μια πολύ όμορφη παρουσίαση της Καινής Διαθήκης με σύντομες αναφορές και στα 27 βιβλία της και η ανάγνωση βιβλικών κειμένων αλλά ακούστηκαν  μουσική, ύμνων και ψαλμοί, ψαλμών και με την ανάπτυξη του θέματος «δύο μορφές αγάπης στη Βίβλο».

Στο δεύτερομέρος έγινε η είσοδος της ιστορικής εικόνας της Παναγίας που ευρίσκεται στο Ιερό της Μητροπόλεώς μας στη Νάξο και προκαλεί σε  πολλούς χριστιανούς τον θαυμασμό που αποδεικνύεται με το γεγονός ότι κάθε χρόνο την επισκέπτονται πενήντα περίπου  χιλιάδες άτομα.

Στο τρίτο μέροςαπαγγέλθηκε το άγιο Ροδάριο. Κατά τη στιγμή της αναγγελίας του κάθε μυστηρίου ένα μέλος των εθελοντριών της Κάριτας τοποθετούσε ενώπιον της εικόνας της ένα λουλούδι. 

 

Ευχαριστούμε του εθελοντές και εθελόντριες της Κάριτας Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου που και φέτος μας πρόσφεραν αυτές τις δύο όμορφες αλλά διαφορετικές βραδιές προσευχής και ευχόμαστε να αποτελέσουν τη δύναμη εκείνη που θα ενισχύσει κάθε καλή μας θέληση ώστε να αποδεικνύουμε την πίστη μας με τα έργα εφόσον χωρίς αυτά είναι νεκρή.

Πολλά συγχαρητήρια οφείλονται στον π. Ριχάρδο, στον οποίο είχε ανατεθεί η όλη προετοιμασία αυτού του διημέρου προσευχής. Με το δικό του σύγχρονο ηλεκτρονικό τρόπο, με τον αρκετό καιρό που διέθεσε και την βοήθεια των συνεργατών που διάλεξε: ιερείς και λαϊκούς απέδειξε ότι κάθε πράξη λατρείας για να πετύχει το σκοπό της χρειάζεται προετοιμασία, διάθεση χρόνου και ύπαρξη νέων ιδεών και προτάσεων, όλα αυτά υπήρξαν ως ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φετινού διημέρου και εντύπωση έκανε ότι ικανοποίησε παραδοσιακούς και προοδευτικούς πιστούς.

Αυτό σημαίνει ότι το καινούριο δεν πρέπει να μας φοβίζει απλώς πρέπει να προετοιμάζεται διότι ακριβώς είναι νέο και όχι σύνηθες που πολλές φορές θεωρείται ότι  κάτι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία, διότι απλώς επαναλαμβάνεται.

Στο τέλος της όλης ιεροτελεστίας ο Αρχιεπίσκοπος απεύθυνε τρία ευχαριστώ: ένα στην Κάριτας Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου για την πρωτοβουλία της διήμερης προσευχής, ένα δεύτερο στον π. Ριχάρδο που ετοίμασε την όλη προσευχή και των δύο ημερών με τους συνεργάτες που επέλεξε και το τρίτο σε όσες και όσους συμμετείχαν στην προσευχή.

Τέλος κάλεσε τον Σεβασμιότατο π. Πέτρο, Επίσκοπο Σύρου που ευρισκόμενος χθες στην Τήνο συμμετείχε στη προσευχή και μαζί έδωσαν σε όλους τους παρόντες την τελική ευλογία και έγινε η απόλυση ενώ οι παρόντες έψαλαν τον ύμνο προς την Παναγία: «εις τους πόδας σου πεσμένα»

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου