Από την Ιερουσαλήμ μια κοινή προσευχή για το τέλος της επιδημίας

Από την Ιερουσαλήμ μια κοινή προσευχή  για το τέλος της επιδημίας

Χθες οι εκπρόσωποι κάθε θρησκείας βρέθηκαν στο Δημαρχείο της Πόλης της Ιερουσαλήμ απέναντι από τη Νέα Πύλη, δύο βήματα από το Λατινικό Πατριαρχείο και της Κουστοδίας των Αγίων Τόπων, για να απαγγείλουν μία προσευχή ο καθένας σύμφωνα με την παράδοσή του. Παρών ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Pier battista Pizzaballa, Αποστολικός Τοποτηρητής του Λατινικού Πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ.

Ιεροτελεστίες στον Πανάγιο Τάφο
Από τη Βασιλική του Παναγίου Τάφου, για τον οποίο προχθές ο Ελληνο-ορθόδοξος Πατριάρχης Θεόφιλος 3ος είχε αναγγείλει το κλείσιμο στο κοινό, ο πατέρας Francesco Patton, Φύλακας των Αγίων Τόπων, ο Αρμένιος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ Nourhan Manougian ανάγγειλαν ότι οι ιεροτελεστίες της ελληνο-ορθόδοξης κοινότητας, της λατινικής και της αρμενικής, θα συνεχιστούν κανονικά. Παρόλο που για λόγους ασφαλείας και προς αποφυγή της μετάδοσης του Covid-19 ο αριθμός των συμμετεχόντων θα περιοριστεί σε ελάχιστα πρόσωπα.

Η Μαρτυρία
Στο Vatican News, ο πατέρας Francesco Patton εξήγησε τη σημασία της χθεσινής προσευχής στην Ιερουσαλήμ των εκπροσώπων των Αβρααμικών Θρησκειών, χριστιανών, εβραίων και μουσουλμάνων.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου