Από την Ιερουσαλήμ μια κοινή προσευχή για το τέλος της επιδημίας

Από την Ιερουσαλήμ μια κοινή προσευχή  για το τέλος της επιδημίας

Χθες οι εκπρόσωποι κάθε θρησκείας βρέθηκαν στο Δημαρχείο της Πόλης της Ιερουσαλήμ απέναντι από τη Νέα Πύλη, δύο βήματα από το Λατινικό Πατριαρχείο και της Κουστοδίας των Αγίων Τόπων, για να απαγγείλουν μία προσευχή ο καθένας σύμφωνα με την παράδοσή του. Παρών ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Pier battista Pizzaballa, Αποστολικός Τοποτηρητής του Λατινικού Πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ.

Ιεροτελεστίες στον Πανάγιο Τάφο
Από τη Βασιλική του Παναγίου Τάφου, για τον οποίο προχθές ο Ελληνο-ορθόδοξος Πατριάρχης Θεόφιλος 3ος είχε αναγγείλει το κλείσιμο στο κοινό, ο πατέρας Francesco Patton, Φύλακας των Αγίων Τόπων, ο Αρμένιος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ Nourhan Manougian ανάγγειλαν ότι οι ιεροτελεστίες της ελληνο-ορθόδοξης κοινότητας, της λατινικής και της αρμενικής, θα συνεχιστούν κανονικά. Παρόλο που για λόγους ασφαλείας και προς αποφυγή της μετάδοσης του Covid-19 ο αριθμός των συμμετεχόντων θα περιοριστεί σε ελάχιστα πρόσωπα.

Η Μαρτυρία
Στο Vatican News, ο πατέρας Francesco Patton εξήγησε τη σημασία της χθεσινής προσευχής στην Ιερουσαλήμ των εκπροσώπων των Αβρααμικών Θρησκειών, χριστιανών, εβραίων και μουσουλμάνων.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου