Από τη Ρουμανία ο νέος βοηθός Επίσκοπος Ρώμης

Από τη Ρουμανία ο νέος βοηθός Επίσκοπος Ρώμης

ΑΠΟ_ΤΗ_ΡΟΥΜΑΝΙΑ_Ο_ΝΕΟΣ_ΒΟΗΘΟΣ_ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ_ΡΩΜΗΣ_β.jpg

Παλαιότερες εποχές θα ήταν παράδοξο, όχι όμως με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος έχει δείξει ότι τον ενδιαφέρει “ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση”.
Ποιος, λοιπόν, καταλληλότερος για βοηθός Επίσκοπος με αρμοδιότητες στη φιλανθρωπία, την ποιμαντική μεταναστών, τα θέματα Ρομ και Σίντι και Ιεραποστολές, από το Διευθυντή, από Σεπτέμβριο 2018, της Κάριτας Ρώμης: τον Ρουμάνο π. Benoni Ambarius, 46 ετών.
Ο γνωστός σε όλους don Ben έχει γεννηθεί στο Somusca – Bacau της Ρουμανίας, χειροτονήθηκε στο Ιάσιο, αλλά έχει ζήσει την περισσότερη ζωή του στην Ιταλία: εκεί σπούδασε για Ιερέας, επέστρεψε ως Ιερέας για μεταπτυχιακές σπουδές και παρέμεινε τελικά οριστικά, αναλαμβάνοντας διάφορες ποιμαντικές αρμοδιότητες, ως την ανάληψη της ευθύνης της Κάριτας της αιώνιας πόλης, που συνέπεσε με την περίοδο της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, κατά την οποία του αναγνωρίζεται ότι πρόσφερε σημαντικό έργο.
Ο ίδιος έχει συχνά αναφερθεί στις πρωτόγνωρες καταστάσεις της τελευταίας περιόδου, που έδειξαν πόσο εύθραυστοι είμαστε και πόσο ανάγκη έχουμε την αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας και εξέφρασε την έκπληξη και την ευγνωμοσύνη του για την επιλογή του, ως Ιεράρχη, αναφέροντας ότι θα είναι στο πλευρό των 500.000 μεταναστών που ζουν στη Ρώμη (12,8% του πληθυσμού της).

ΑΠΟ_ΤΗ_ΡΟΥΜΑΝΙΑ_Ο_ΝΕΟΣ_ΒΟΗΘΟΣ_ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ_ΡΩΜΗΣ.JPG

Βέβαια, η προτίμηση του Πάπα στους ανθρώπους της κοινωνικής δράσης και ιδιαίτερα της Κάριτας, είχε γίνει εμφανής στις πρόσφατες ονομασίες Καρδιναλίων, όταν ανάμεσα σε δραστήριους Επισκόπους, επέλεξε και έναν απλό 80χρονο Ιερέα της Ρώμης, που είχε πλούσια ποιμαντική δράση και επίσης διατελέσει Διευθυντής της Κάριτας, τον π. Enrico Feroci.
O Καρδινάλιος και Επίσκοπος πλέον Feroci ξαφνιάστηκε πολύ όταν τον πληροφόρησαν ότι επιλέχθηκε για Cardinale (Καρδινάλιος). Νόμιζε ότι δεν άκουσε καλά και είχε πει το αμίμητο “γιατί επιλέχθηκα για Carnevale (για το Καρναβάλι)”;

Είδηση από L` Avvenire – Φωτογραφίες από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου