Ανύψωση της Επισκοπής Μπραζαβίλ σε Ιερά Μητρόπολη

Ανύψωση της Επισκοπής Μπραζαβίλ σε Ιερά Μητρόπολη

Ανακοινώνεται ότι την 24η Οκτωβρίου 2017, κατά την πρωινή συνεδρία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, αποφασίσθη ομοφώνως κατόπιν προτάσεως του Σεπτού Προκαθημένου Αυτής, Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Θεόδωρου Β, η ανύψωση της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν εις Ιερά Μητρόπολη.

Συνεπώς, ο νέος τίτλος της εκκλησιαστικής αυτής Επαρχίας του Αποστολικού και Πατριαρχικού Θρόνου είναι: «Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν» και ο Ποιμενάρχης της φέρει τον τίτλο: "Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, Υπέρτιμος και Έξαρχος Ατλαντικής Αφρικής".           

Θερμά συγχαρητήρια στον  άξιο και δραστήριο πρώτο Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν,  Υπέρτιμο και  Έξαρχο Ατλαντικής Αφρικής και αδελφό μας στην Αρχιεροσύνη Σεβασμιότατο κ. Παντελεήμονα!

+Νικόλαος

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου