ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ- ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

 

Αρ. Πρωτ. 286/2016
Αρ. Φακ. 001/00200

                                                                                 Τήνος 03/10/2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τα σχολεία, τους συλλόγους,  τα γυμναστήρια, τις σχολές μουσικής, τα κέντρα χορού, τις ομάδες αθλητισμού κλπ

 

Αγαπητοί μου,

μετά την  μεγάλη συρροή επισκεπτών στο νησί μας, σιγά σιγά αρχίζουμε να μένουμε και πάλι μόνοι. Αρχίσαμε ήδη να προγραμματίζουμε τις δραστηριότητες  μας για την χειμερινή περίοδο.

Καλό είναι στους προγραμματισμούς  που  κάνουμε να χρησιμοποιούμε μία προτεραιότητα τις αξίες και την απασχόληση και των παιδιών μας,  εφόσον ζούμε σε ένα νησί το οποίο συχνά αποκαλούμε ιερό.

Σας παρακαλώ, να θελήστε να αφήσετε  ελεύθερο χρόνο για την κατήχηση των παιδιών στα κατηχητικά κέντρα. Κάθε Σάββατο από τις 10-12 ας είναι ελεύθερα  τα παιδιά από άλλες απασχολήσεις,  ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στο κατηχητικό.  Η κατήχηση είναι απαραίτητη και  αναδεικνύει και προάγει την αξία και αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Μέσα στην εβδομάδα έχετε τόσες ώρες και ευκαιρίες, να προσφέρετε στα παιδιά και  άλλες υπηρεσίες, οι οποίες  είναι ωφέλιμες   για τη ζωή τους.

Την ημέρα όμως του Σαββάτου  όπως και της Κυριακής, αφήστε, σας παρακαλώ,  τις πρωινές ώρες ελεύθερες για την κατήχηση και τον εκκλησιασμό.

Επειδή και για στα δύο αυτά σημαντικά  την πρώτη ευθύνη την έχουν οι γονείς, ας υπάρξει μία συνεργασία με την Εκκλησία,  ώστε να  προσφέρουμε μαζί την συστηματική κατήχηση που είναι τόσο αναγκαία στη σημερινή εποχή μας.

Ας συνεχίσουμε και ας αυξήσουμε τη συνεργασία μας μέσα στο νησί μας, ώστε να είμαστε όλο  και περισσότερο χρήσιμοι στα παιδιά μας προσφέροντάς τους την συμπληρωματική προσφορά μας.

            Εύχομαι καλό χειμώνα σε όλες και σε όλους, μικρούς και μεγάλους και την ευλογία του Θεού με τις ικεσίες της Παναγίας.

Με πολλή εν Χριστώ αγάπη
+Νικόλαος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου