ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – Προς Τα Σωματεία και τους Συλλόγους των ΑΜΕΑ Αιγαίου

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος
Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου-Χίου-Λέσβου –Σάμου

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

Τα Σωματεία και τους Συλλόγους των ΑΜΕΑ Αιγαίου

 

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές,

Συμμετέχω σήμερα στην ημέρα την αφιερωμένη σε σας και θέλω να σας βεβαιώσω πως είμαι πάντα κοντά σας με την προσευχή μου τη  σκέψη μου και με όποιο άλλο μέσο διαθέτω.

Εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουμε, ότι είμαστε μεταξύ μας αδέλφια και η αγάπη του ενός προς τον άλλο δεν εξαρτάται από τις κινητικές ή τις διανοητικές του ικανότητες και τα φυσικά προσόντα του, αλλά από το γεγονός πως όλοι είμαστε πλάσματα του Θεού  που πλαστήκαμε κατ’ εικόνα και ομοίωση του.

Η κατ’ εικόνα του Θεού δημιουργία μας δεν αφορά στο υλικό και φθαρτό σώμα μας, αλλά στην αθάνατη ψυχή μας που είναι η πνοή του Θεού. Είναι αυτή  που δίνει ζωή στην ύλη και μας καθιστά λογικά όντα, τα οποία τα χαρακτηρίζει μια ευαίσθητη καρδιά που ξέρει μόνο ν’ αγαπά.

Σας συγχαίρω για τις όμορφες πρωτοβουλίες σας και σας ζητώ συγνώμη, αν η συμπεριφορά μας απέναντι σας δεν  είναι αυτή που θα επιθυμούσατε, διότι το δικαίωμα μας.

Με πολλή αγάπη

+Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου