Αναστροφή πορείας

Αναστροφή πορείας


Έχεις ποτέ βρεθεί ξαφνικά να οδηγείς σε μια θάλασσα ομίχλης; Ο πρώτος πειρασμός είναι να σταματήσεις. Να αφήσεις το αυτοκίνητο και να συνεχίσεις με τα πόδια. Αλλά να σταματήσεις, απλά δεν μπορείς. Είναι πολύ επικίνδυνο. Δεν έχεις παρά να συνεχίσεις με μεγάλη προσοχή, με την ταχύτητα βηματισμού ανθρώπου.

Βρέθηκα κι εγώ να οδηγώ περιβαλλόμενος από μια πυκνή ομίχλη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στην πρώτη διασταύρωση προσπάθησα, αλλά μάταια, να αποκρυπτογραφήσω τις εγγραφές των πινακίδων καθοδήγησης. Έπρεπε, στα τυφλά, να διαλέξω έναν από τους διάφορους δρόμους που παρουσιάζονταν μπροστά μου.

Τη στιγμή που συνειδητοποίησα, όπως φοβόμουν, ότι είχα πάρει λάθος κατεύθυνση, μου φάνηκε λογικό να επιστρέψω πίσω για να πάρω τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η κακή ορατότητα δεν μου το επέτρεπε…, μέχρι που, άρχισε να διαλύεται η ομίχλη και συνειδητοποίησα ότι διέσχιζα έναν αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, φαρδύ, ευρύχωρο, άνετης οδήγησης… αλλά δυστυχώς, προς την αντίθετη κατεύθυνση από τον στόχο που είχα θέσει. Έψαχνα απεγνωσμένα μια ευκαιρία για να διορθώσω την πορεία μου.

Σταμάτησα σε ένα πρατήριο βενζίνης και ο βενζινάς ήταν ο πρώτος θεόσταλτος συνομιλητής. Μου είπε ότι τώρα πια θα έπρεπε να οδηγήσω μέχρι το τέλος της εθνικής οδού επειδή δεν υπήρχαν σημεία «αναστροφής πορείας», αναστροφή «U» που ευτυχώς βρήκα νωρίτερα από ότι περίμενα.

Ευλογημένοι οι δρόμοι – είπα – που προσφέρουν τη δυνατότητα αναστροφής πορείας.

Στη ζωή, είναι πάρα πολύ σημαντικό να ακολουθούμε το σωστό δρόμο με κάθε επιμέλεια, να διατηρούμε τη σωστή κατεύθυνση με τη δέουσα προσοχή, αλλά είναι ακόμη σημαντικότερο να  ξέρουμε ότι πάντα μπορούμε και πρέπει να διορθώνουμε την πορεία ή να ειδοποιηθούμε για την κατεύθυνση πορείας, μόλις συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε χαθεί.

Ο δρόμος της σωτηρίας, η οδός που οδηγεί στο Θεό είναι ο αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας της ατελείωτης ευσπλαχνίας, κάθε στιγμή, σε κάθε ανάσα, αυτός σου προσφέρει τη χαρούμενη δυνατότητα της «αναστροφής», του να μπορέσεις να ξανακερδίσεις την υπέροχη ελευθερία της «επανεκκίνησης».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου