Ανανέωσε, Κύριε, της γης την όψη!

Ανανέωσε, Κύριε, της γης την όψη!

Η EOΡTH ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ είναι η τρίτη σε σπουδαιότητα εορτή του Λειτουργικού έτους της Εκκλησίας μας. Εορτάζουμε την κάθοδο του τρίτου Προσώπου της Αγ. Τριάδας πάνω στην Εκκλησία και πάνω στον κόσμο. Με την αποστολή του Αγ. Πνεύματος ο Ιησούς ολοκληρώνει το έργο που του ανέθεσε ο Πατέρας του.

Το Πανάγιο και ζωοποιό Πνεύμα, Θεός και Κύριος, ομοούσιο με τον Πατέρα και τον Υιό απ’ τους οποίους εκπορεύεται, ο τρυφερός Παράκλητος της ψυχής, έρχεται να ζωοποιήσει τον νεκρό κόσμο, όπως είχε ζωοποιήσει το νεκρό σώμα του Ιησού μέσα στον τάφο. Έρχεται να ρίξει πάνω σε όσους το λαβαίνουν την ανανεωτική του δύναμη. Θερμαίνει ό,τι είναι ψυχρό, ισιώνει ό,τι είναι στραβό, θεραπεύει ό,τι είναι άρρωστο, ανασταίνει ό,τι είναι νεκρό. Πρόκειται για το Πνεύμα της οριστικής διαθήκης του Θεού με τους ανθρώπους. Είναι το Πνεύμα της ελευθερίας, που τη μεταδίδει στους ανθρώπους που το αποδέχονται. Πνέει ελεύθερο όπου επιθυμεί, χωρίς περιορισμούς και χαρίζει στους ανθρώπους τα πολυποίκιλα δώρα του, που άλλο σκοπό δεν έχουν παρά την ανοικοδόμηση της Βασιλείας του Θεού, πρώτα μέσα σ’ εκείνον στον οποίο κατοικεί και στη συνέχεια στον κόσμο.

 Με το έργο του Παναγίου Πνεύματος οικοδομείται ο κόσμος σε Εκκλησία, προκειμένου όλοι οι άνθρωποι να γίνουν νέοι. Με την παρουσία και την ενίσχυση του Πνεύματος και με την αποστολική συνεργασία των μαθητών μπορούν να μετατρέπουν τον παλαιό κόσμο σε νέα δημιουργία. Από την Ημέρα της πρώτης Πεντηκοστής αυτό το Πνεύμα συνοδεύει τους Αποστόλους και τους διαδόχους τους για να συνεχίσουν το έργο του Ιησού Χριστού στον κόσμο, αναγγέλλοντας το χαρούμενο μήνυμα της αγάπης. Είναι το Πνεύμα της πιστότητας και του θάρρους, που καθιστά σοφούς τους αμαθείς, κήρυκες τους άλαλους, θαρραλέους τους δειλούς, άγιους τους αμαρτωλούς.

Ας συνεργαστούμε με το Πανάγιο και ζωοποιό Πνεύμα που έρχεται να κατοικήσει μέσα μας για να μετατρέψει το δικό μας πνεύμα σε Πνεύμα Χριστού. Ας συνεργαστούμε μαζί του για τη σωτηρία του κόσμου!

Πηγή κειμένου:  sannicolo.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου